10 ting du bør vide om Google Nexus One

Google lancerede for nylig Nexus One og version 2.1 af Android-operativsystemet. Her er alt, hvad du skal vide, om Googles nye mobil.

Så ankom den endelig, Googles længe ventede smartphone: Nexus One. Vi har nu spenderet et par dage i selskab med mobilen og har fået fordøjet de første indtryk.

Det kan godt være, at Nexus One ikke vil krybe op på iPhone og slå den ihjel en gang for alle, men det er en reel konkurrent til Apples vidundergadget. Her er, hvad du bør vide om Googles nye supermobil.

1. Hvor hurtig er den egentlig?

Meget! Der sidder en 1 GHz Snapdragon-processor inden i, og den giver masser af saft og kraft til Android-operativsystemet. Mobilen afvikler de fleste processer med det samme uden ventetid. Til sammenligning har iPhone 3GS en 600 MHz processor.

2. Hvordan passer den i lommen?

Den passer perfekt i selv de snævreste jeans-lommer. Nexus One er kun 11,5 millimeter tynd og har et kompakt, minimalistisk design. Den er faktisk nemmere at slæbe rundt på end en iPhone, og overfladebehandlingen på bagsiden gør, at den ikke glider ud mellem fingrene på dig.

3. En AMOLED-skærm, hvad betyder det?

Jamen, det betyder Active-matrix OLED og er en trykfølsom skærm baseret på den nye OLED-teknologi, der over sigt forventes at erstatte LCD. OLED-skærme har ofte flotte, naturlige farver og ægte sort. Skærmen på Nexus One er lavet af Samsung og er et hit. Med 800 gange 480-pixel opløsning står grafik og billeder knivskarpt.

4. Hvad er nyt i Android 2.1

Der er en masse nyheder i den nyeste version af operativsystemet, men vigtigst er understøttelsen for 3D-grafik og tekst-til-tale. Begge bruges i Nexus One, der har nogle flotte grafiske effekter og er i stand til at forstå, hvad du siger til den ... blot du gør det på engelsk.

5. Kan jeg snakke med den, siger du?

Ja, Du kan eksempelvis diktere en sms ved at tale til mobilen eller bede den om at finde vej til nærmeste pizzeria ved at sige "Navigate to pizza". Det fungerer overraskende godt.

6. Hvad med multitouch?

Nexus One har ikke multitouch i skrivende stund, så du kan ikke bruge to samtidige fingre til at give kommandoer på skærmen. Det forlyder, at det skyldes en aftale med Apple, men flere Google-chefer har antydet, at mobilen måske får multitouch i fremtiden. Det er dog ikke noget man savner på mobilen, hvor du zoomer ind i Google Maps ved at dobbeltklikke på skærmen.

7. Kommer 2.1-opdateringen til andre Androiod-mobiler?

HTC siger, at der kommer 2.1 opdatering til en række af firmaets mobiler, vistnok også HTC Hero. Det er dog ikke alle mobiler, der vil få opdateringen til 2.1. Google sagde under sin presselancering af Nexus One, at det svarede til, at ældre computere heller ikke kan køre den nyeste version af Windows.

8. Virker den på 3G i Danmark?

Ja, Nexus One understøtter de 3G-netværk, vi bruger i Danmark og resten af Europa.

9. Kan jeg bruge den som 3G-modem

Nej, ikke i skrivende stund. Den funktionalitet er ikke aktiveret. Det skyldes nok, at Google ikke vil lægge sig for meget ud med de amerikanske mobiloperatører. Det er dog muligt, at den funktionalitet bliver tilføjet engang i fremtiden (måske når den kommer til Danmark).

10. Hvornår kommer den så til Danmark?

Vi ved det ikke endnu. Pt. sælges den kun i USA, men Google sender også gerne Nexus One-pakker til Storbritannien, Hong Kong og Singapore. Vi har hørt rygter om, at den rammer store markeder som Tyskland og Frankrig i løbet af foråret, og at Skandinavien følger kort derefter. Der er dog ikke noget, der forhindrer dig i at bestille en Nexus One til Storbritannien, hvis du kender nogen, der bor derovre. På nuværende tidspunkt understøtter telefonen ikke dansk stavekontrol, men den har danske bogstaver som æ, ø og å.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere