Artikel top billede

Populær online-backup hæver priser og fjerner ubegrænset lager

Mozy, der tilbyder online-backup og storage, ændrer på betingelserne for anvendelse af netbaseret backup. Ubegrænset lagerplads forsvinder, og i de fleste tilfælde stiger prisen. Du kan dog i nogle tilfælde også spare penge. Se her hvordan.

Som Business Center tidligere har beskrevet, findes der et væld af online backup og storagemuligheder på nettet.

Flere penge for mindre lager

En af de mest populære er Mozy, der hidtil har tilbudt ubegrænset storage for 4,95 dollar per måned via sit MozyHome produkt.

Mozy ændrer nu priserne og sætter begrænsning på, hvor meget du kan gemme hos Mozy. Nu kommer det til at koste 5,95 dollar om måneden for 50 gigabyte lager. Her kan du kun tage backup af én computer.
 
Har du brug for mere plads, kan du få 125 gigabyte for 9,95 dollar per måned. For den pris har du mulighed for at tage backup af tre forskellige computere.

Køb ekstra lager

Har du brug for yderligere storage, kan du købe 20 gigabyte for 2 dollar ekstra om måneden, ligesom en ekstra computer at tage backup af koster 2 dollar ekstra.

For nye kunder er prisændringerne allerede trådt i kraft, mens eksisterende kunder først begynder på den nye prisplan 1. marts. Dog vil kunder, der har betalt et-årigt eller to-årigt abonnement, først begynde på den nye prisplan, når abonnementet udløber.

Konsekvenser for dig

Anvender du ekstremt meget plads på Mozy, kan det blive en dyr fornøjelse, men de fleste Mozy-brugere vil formentlig slippe med en lille forhøjelse på 1 dollar om måneden.

Men har du eksempelvis en terabyte flydende rundt i Mozy-skyen, kommer du til at betale i nærheden af 100 dollar om måneden for det.

Hvis du anvender Mozy til at tage backup af tre computere, kan ændringerne betyde en lille prisreduktion. Førhen skulle du betale 4,95 dollar per computer, hvilket er 14,85 dollar, men med den nye pris-struktur skal du kun betale 9,95 dollar. Hvis 125 gigabyte altså er nok.

Mozy har også en Mozy Pro, der er specielt rettet mod virksomheder, men her er der ikke nogle ændringer.

Mere og mere data i skyen

Det er paradoksalt nok succesen for den netbaserede backup, der er med til at hæve priserne. Ifølge Mozy gemmer folk større og flere filer. Med high-definition video og digitalkameraer med stadig stigende megapixels øges storagebehovet markant. Se figuren til højre.

Mozy gemmer i dag 70 petabytes data for sine kunder. Det er 70 millioner gigabytes.

Vil andre følge efter?

Mozy's prisstigning og begrænsning af, hvor meget storage du har adgang til, kan meget vel føre til, at andre netbaserede storageudbydere følger trop med lignende ændringer.

Det kan måske få nogle til at overveje at investere i en netværksharddisk, selv om det giver lidt mere arbejde og it-isenkram at holde styr på selv.

Som altid skal du overveje, hvad dine behov egentlig er, og se på omkostninger og arbejdstid ved at have din egen server stående i virksomheden kontra anvendelse af online-backup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere