Test: Lille harddisk er en smart rejsekammerat

Den kan ligge i din bukselomme uden at få dig til at se skummel ud - og den er smart at have med på farten. Vi har testet en 250 gigabyte miniharddisk fra Verbatim.

Test: Smart lille harddisk er en genial rejsekammerat

Vi producerer konstant enorme mængder data, når vi skyder løs med digitalkamera eller tænder for HD-videokameraet.

De heftige filer fylder godt på computerens harddisk, og en gang i mellem kunne det være rart at have dem med en tur på farten, så resten familien kunne se HD-optagelserne fra juleaften, og du kunne imponere vennerne med dine 500 actionfotos fra din seneste river rafting-tur.

I stedet for at smide filerne på en stor, ekstern harddisk og tage den under armen, findes der smartere løsninger. Og det er her Verbatim Pocket Drive kommer ind i billedet.

Harddisken måler blot 9 gange 6,4 centimeter, og den er 1,4 centimeter tyk. Derfor kan den let smides i lommen, uden du kommer til at se skummel ud. Vægten er 85 gram, så det er ikke fordi, Pocket Drive er besværlig at have med på farten.

Men er den så hurtig nok?

Vi testede den op i mod et stort bæst af en ekstern harddisk, som hænger ud på vores skrivebord. Det er en Mybook fra Western Digital med plads til 500 gigabyte data, og den har separat strømstik.

Verbatims Pocket Drive har plads til 250 gigabyte data, og den får sin strøm via USB-kablet, som du forbinder til computeren. Du slipper dermed for ekstern og kluntet strømforsyning.

Vi overførte to forskellige filer til begge enheder for at spotte en forskel. Til formålet anvendte vi en videofil på 700 megabyte og en ZIP-fil med dokumenter og fotos på 800 megabyte.

Det tog 42 sekunder at overføre videofilen til Verbatims Pocket Drive, mens stopuret viste 40 sekunder, da vi foretog samme test med den eksterne harddisk fra Western Digital.

Til gengæld var Verbatims harddisk hurtigere end vores egen Mybook, da det gjaldt om at overføre ZIP-filen. Det tog 48 sekunder til Verbatim, mens vi nåede op på 52 sekunder med vores egen Western Digital eksterne harddisk.

Der var altså ikke nogen voldsom forskel på, om vi brugte den lille og kompakte harddisk fra Verbatim eller den store Mybook-harddisk med ekstern strømforsyning. Det taler klart til Pocket Drives fordel. .

Til backup og synkronisering

Med harddisken følger forskellige former for software, der gør det muligt at kryptere filerne på Pocket Drive og synkronisere data med en pc.

Verbatim Sync Software sørger for, at du kan synkronisere e-mail, kontakter, kalender, filer, browseradresser, fotos og videoer. Så selv om du bruger flere computere, kan du være sikker på altid at have dine nyeste indstillinger og data med dig.

Pocket Drive kan naturligvis også bruges som backup, eksempelvis for din bærbar. Miniharddisken er udstyret med Dmailer, som gør det muligt at oprette backupindstillinger fra computerens harddisk.

Det kan være praktisk, hvis du er på farten og vil være helt sikker på, at du har gemt dine data to forskellige steder.

Du kan dog også vælge at bruge andre programmer med harddisken, hvis der skal tages backup, eller filer skal synkroniseres. En mulighed er at benytte det ganske udmærkede SyncToy fra Microsoft.

Fin rejsekammerat

Alt i alt er Verbatim Pocket Drive en glimrende rejsekammerat, der både kan fungere som backup, men også til transport af store filer. Der følger en lille stofpose med harddisken, så den ikke får ridser på farten. Posen kan ikke forhindre store stød eller slag, så du skal stadig passe godt på Pocket Drive.

Størrelsen gør, at den nemt kan ligge trygt i en skjorte- eller inderlomme.

Verbatim Pocket Drive på 250 gigabyte har en vejledende pris omkring 800 kroner, og det er dyrt i forhold til kapaciteten.

Til sammenligning kan du få en ekstern harddisk på 1,5 terabyte - med strømforsyning - til nogenlunde samme pris.

Derfor er Verbatim Pocket Drive kun et oplagt valg, hvis du skal have store mængder data med på farten og vil undgå at slæbe rundt på en stor og klodset ekstern harddisk. For den lille harddisk giver dig ikke ligefrem en rygskade.

Er du blot på udkig efter en backup-løsning i form af en ekstern harddisk til din stationære pc, findes der bedre og billigere løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere