Artikel top billede

220.000 danskere har klaget til NemID's support

Næsten 220.000 danskere har henvendt sig til udbyderne af NemID med problemer eller kritik af løsningen. Se hvad klagepunkterne er.

Videnskabsministeriet nedsatte 6. oktober 2010 en såkaldt taskforce, der skal sikre kvaliteten i udrulningen af NemID.

Den har repræsentanter fra Finansrådet, DanID og IT- og Telestyrelsen.

Taskforce-gruppen har nu gennemgået den kritik og de problemstillinger, som er modtaget gennem support-systemet, fra borgere og fra interesseorganisationer samt gennem pressen.

I november samlede taskforce-gruppen tallene sammen, og det samlede antal henvendelser til NemID's support og direkte henvendelser til Videnskabsministeriet og IT- og Telestyrelsen var dengang på næste 220.000.

Hvad er det lige koden er?

Mere end 216.000 var henvendelser direkte til NemID's support.
De hyppigst forekommende forespørgsler handlede om adgangskoder.

I procent er fordelingen af de tre største problemer således:

31 procent af henvendelserne handlede om midlertidig adgangskode, 20 procent om generelle spørgsmål til NemID, mens 17 procent henvendte sig til supporten i forbindelse med aktivering af NemID.

Sikkerhed er topscorer

Borgerhenvendelser til Videnskabsministeriet og IT- og Telestyrelsen beløber sig til 126, men de er betydelig mere specifikke omkring teknologi.

Områderne sikkerhed, brugerproblemer, nøglekort og banktvang tegner sig for 64 procent af henvendelserne. Sikkerhed er den absolutte topscorer. 22 procent af brugerne har henvendt sig med spørgsmål om dette område.

Ifølge redegørelsen fra den nedsatte taskforce har DanID, der er firmaet bag NemID, iværksat en række aktionspunkter for at imødekomme de henvendelser, der er kommet fra knap en kvart million brugere.

Læs også: Finansrådet: De it-kyndige er kritiske overfor NemID

Tre typer rettelser til NemID

I følge redegørelsen er der tre fokuspunkter, som DanID har arbejdet med for at forbedre NemID.

Support, hvor der blandt andet er et øget antal medarbejdere og telefonlinjer.

Kommunikationen skulle være forbedret med nye brugervejledninger og et kriseberedskab, der kan kommunikere kritiske hændelser som nedbrud ud til brugerne på en hurtigere måde.

Rosinen i pølseenden er justeringer i teknikken, hvor udbyderen blandt andet har rettet en fejl hos printleverandøren.

Kodegenerator på vej?

Ud fra danskernes henvendelser peger Videnskabsministeriets taskforce på, at der er en stor interesse for at skrotte kodekort til fordel for en elektronisk nøgle-generator, eksempelvis via mobiltelefonen.

En sådan løsning har hele tiden været på tegnebrættet, men nu arbejdes der på at fremskynde udviklingen, lyder det i redegørelsen til kvalitetssikring af NemID, der er skrevet af den nedsatte taskforce.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere