Artikel top billede

Sådan vil Lego give medarbejderne mere it-frihed

Regler og begrænsninger på it-fronten duer ikke, hvis du vil have kreative medarbejdere til at trives. Derfor arbejder Lego på projektet Future Digital Workspace.

Læs også: ATP's it-direktør: Hos os vinder sikkerhed over frihed

Kreativitet er en af grundpillerne, hvis Lego fortsat skal være en af de absolut største spillere inden for leg og læring. Derfor duer det heller ikke med et hav af regler og begrænsninger af digitale muligheder for medarbejderne.

"Vi lever af kreative folk og har et meget internationalt miljø. For at tiltrække de rigtige bliver du nød til at have nogle it-politikker og løsninger som er tidssvarende," forklarer senior director i it-afdelingen Esben Viskum og uddyber:

"Vi kan ikke hente folk fra USA til Billund, give dem en standard-pc og så forklare dem, at de ikke må noget, og de ikke kan noget. Det fungerer simpelthen ikke."

I konkurrence med hjemmefronten

Esben Viskum har samtidig de senere år oplevet en udvikling af medarbejdernes forventninger til it drevet af de muligheder, de har på hjemmefronten.

"Vi oplever i højere og højere grad, at de løsninger, vi laver internt på Lego, er i konkurrence med de ting, som folk bruger privat og uden for Lego. Det kan ikke længere nytte at lave nedlåste miljøer, der ikke kan modsvare den verden, folk oplever derhjemme," siger han.

Han forklarer for eksempel, at det ikke er holdbart at en medarbejder skal igennem besværlige procedurer for at få adgang til banal data, når de er vant til at kunne tilgå kæmpe informationsmængder på netter uden besvær.

Begrænsninger giver ikke god sikkerhed

Samtidig mener han, at det er utopi, at it-afdelinger skaber god sikkerhed gennem begrænsninger og regler. Blandt andet fordi, at medarbejderne med adgang til internettet og med en smartphone i lommen nok skal få adgang til de løsninger, de vil bruge, selvom det ikke er muligt på virksomhedens pc.

"Hvis du laver begrænsninger for hårde, så bliver det mere usikkert, fordi folk så vil bruge andre løsninger på nettet, som vi ikke har kontrol over," siger Esben Viskum.

Han mener blandt andet at hvis Lego ikke gjorde det muligt for medarbejderne at dele informationer på en nem måde, så ville de bruge internettjenester til at dele virksomhedens informationer.

Virtualisering kan være løsningen

Hos Lego har det i længere tid været et strategisk mål at slække de it-mæssige bånd på medarbejderne. Det har blandt andet resulteret i projektet Future Digital Workspace, der skal gøre Lego mindre device-afhængig.

Lego har blandt andet kig på virtualiserings-teknologier, som skal give slutbrugeren mere frihed, samtidig med at virksomhedens kritiske systemer er godt beskyttede.

"Consumer-trenden gør, at det i fremtiden bliver svært at bestemme, hvilke devices medarbejderne skal arbejde på," siger Esben Viskum.

Ind i datacentret med det kritiske

Grunden til, at Lego satser på virtualisering, er, at det kan give det både kan give kontrol til it-afdelingen samtidig med mere fleksibilitet til slutbrugeren.

Ideen er at virksomhedens mest kritiske områder skal trækkes ind i datacentret, hvor de er godt beskyttet af den høje sikkerhed der.

Derefter kan brugerne få lov til at tilgå dem på en sikker måde via deres browser eller ved hjælp af desktop-virtualisering. På den måde undgår Lego at programmerne kører ude på den lokale pc, hvor der kan være virus og andet.

"Med virtualisering kan vi placere brugerne i nogle sikkerhedszoner på netværket, hvor vi kan sikre en større fleksibilitet omkring det, de gør. Så kan de færdes på internettet og få flere privilegier på deres maskine, end de har i dag," forklarer Esben Viskum.

Med virtualisering kan Lego også meget bedre tillade forskellige typer af pc'er, smartphones og tablets. Med tiden kan medarbejderne måske arbejde på deres private maskiner, hvis det er det, de har lyst til.

Lego har søsat nogle pilotprojekter, hvor en række applikationer bliver trukket tilbage i datacentret og kun kan tilgås virtuelt. Det skal blandt andet gøre det nemmere for eksterne samarbejdspartnere at bruge Legos systemer.

Læs også: ATP's it-direktør: Hos os vinder sikkerhed over frihed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere