Ingen dansk stavekontrol i Word 2010 - lige nu

Hvis du regner med at få dansk kontrol i beta-versionen af Office 2010 - så kan du godt tro om. Få forklaringen på hvorfor den danske sprogpakke ikke virker.

Ingen dansk stavekontrol i Word 2010...lige nu

Før du kaster dig ud i at installere den beta-version af Microsoft Office 2010, som du kan hente fra Microsofts hjemmeside, er det en god ide at gøre det klart for dig selv, at der er tale om en beta-version.

Det betyder i yderste konsekvens, at ikke alle funktioner virker på samme måde, som når du installerer det færdige produkt.

Det gælder for eksempel den danske stavekontrol, som flere nybagte "ejere" af Office 2010 Beta'en har brokket sig over mangler, når de har installeret den engelsksprogede beta-version.

Netop fordi der er tale om en engelsksproget beta-version, er den danske stavekontrol ikke inkluderet, og den vil først være tilgængelig, når Microsoft lancerer den færdige danske version af Office 2010 i første halvår af 2010 for virksomheder og i juni 2010 for almindelige forbrugere.

Det er heller ikke muligt at hente eller købe en dansk sprogpakke til beta-versionen. Den vil også først være tilgængelig omkring lanceringstidspunktet.

Men taler du eller skriver du ofte på kinesisk, fransk, tysk, japansk, russisk eller spansk kan du allerede nu gratis hente sprogpakker til disse sprog fra Microsofts Download Center.

Det skyldes, at det er disse sprog, beta-versionen af Office 2010 er tilgængelig på, og derfor er det muligt at få sprogpakker til dem.

Hvad gør du så?

Faktisk er der ikke rigtig nogle sikre måder at få installeret dansk stavekontrol eller snyde Office 2010 til at få installeret dansk stavekontrol fra en tidligere version af Office-pakken på.

Selvom du opgraderer fra Office 2007, får du ikke den danske stavekontrol med over i Word 2010, sådan som man gjorde med beta-versionen af 2007.

Men hvis du vælger at beholde din eksisterende Office-installation sidenløbende med beta-versionen af Office 2010, kan du naturligvis altid åbne dokumentet i Word 2007 og foretage dansk stavekontrol af dokumentet der, når du er færdig med at skrive på det i Word 2010.

Vælger du at bibeholde din eksisterende Office-installation, skal du dog være opmærksom på, at Outlook og Groove ikke opdateres, og at 2010-versionen af disse programmer (Groove hedder SharePoint WorkSpace i 2010-udgaven) ikke installeres, da de ikke kan leve side om side med tidligere versioner.

På samme måde skal du huske, at der ikke er nogen vej tilbage, hvis du installerer Outlook 2010 og senere vælger at "spole tilbage" til Outlook 2007. 2010-versionen anvender et andet filformat for PST-filen, så den kan ikke umiddelbart genbruges af Outlook 2007!

Gammelt trick virker heller ikke

Faktisk kender eksperterne fra OfficeTips.dk ikke nogen skudsikker metode til at få dansk stavekontrol på i Word 2010, og vi tvivler på, at det overhovedet kan lade sig gøre. Det samme siger det danske Office-team hos Microsoft.

Sidste udvej var at afprøve et gammelt trick, der har virket med tidligere beta-versioner. Du tager simpelthen en dansk sprogpakke til Office 2007 og installerer den på computeren. Sprogpakken kan enten købes separat fra Microsofts hjemmeside - ellers findes den i mappen Word.da-dk på din danske installations-cd til Office 2007 (dobbeltklik på msi-filen).

Det fungerede ikke! Installationsprogrammet gav en fejl og lukkede ned igen. Derfor tvivler vi på, at det i det hele taget er en farbar vej, selvom enkelte på forskellige danske websites har proklameret, at det har virket for dem.

Hvis du kan, så fortæl os hvordan

Så denne tips-artikel ender ikke med, at du får løst dit problem! Du får allerhøjst at vide, hvorfor du ]IKKE kan få dansk stavekontrol i Word 2010. Men vi skal ikke gøre os bedre, end vi er, så derfor hører vi gerne fra dig, hvis du har fået den danske stavekontrol i Word 2010 til at fungere. Alt, hvad vi skal have som bevis, er et skærmdump af Language-fanen i Word Options-dialogboksen, en anvisning på hvordan du gjorde, og oplysninger om din systemkonfiguration.

Mail: bcg@skillscreator.com

Men indtil vi hører fra nogen, der har fået det til at virke, så tvivler vi kraftigt på at det kan lade sig gøre




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere