Kaos.
Det er ordet, der bliver brugt igen og igen om den fælles offentlige indkøbscentral, SKI, der netop har opsagt 16 rammeaftaler, fordi de var skruet ulovligt sammen.
Nu udstikker finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) nye retningslinjer for de offentlige indkøb - herunder hvordan it-indkøb skal organiseres de kommende år.
Resultaterne hos SKI's søsterorganisation, Statens Indkøb, bliver et forbillede.
Finansministeren peger på, at Statens Indkøb har skaffet en milliard kroner i besparelser for staten.
"De ændringer, som ejerne og SKI's ledelse nu gennemfører i SKI, skal på tilsvarende vis understøtte effektivt indkøb i hele den offentlige sektor," udtaler finansminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.
Statens Indkøb overtager dele af SKI's områder, der gælder statslige aftaler, mens SKI i højere grad holder sig til kommunerne.
Desuden skal SKI være et slags udbudskompetence-center for det offentlige. Ligesom forpligtelserne for leverandørerne bliver lavet om.
Du kan læse om alle ændringerne her.
KL som medejer
SKI ejes af både Finansministeriet og kommunerens forening, KL. Og hos KL bakker formand Jan Trøjborg (S) op om ændringerne.
"SKI bliver nu rustet til i endnu højere grad at være en nøgleaktør i udrulningen af den fælleskommunale indkøbsstrategi om blandt andet større volumen og mere forpligtelse i kommunernes indkøb," udtaler han.
Hvordan de to it-organisationer ITEK og IT-Branchen gerne ser organiseringen på området, har de tidligere givet udtryk for. Det kan du læse om her.