Celenia Software A/S, som gik konkurs i sidste måned, er genopstået som Celenia Software 2010 ApS.
Det nye Celenia beskæftiger sig lige som det nu konkursramte Celenia Software A/S med at levere løsninger til Microsofts partnere indenfor ERP-programmet Microsoft Dynamics.
Ny direktør og medejer af Celenia Software 2010 er Christian Holst-Jensen, som tidligere har arbejdet for blandt andet MindWorking, Mondo og FastPassCorp.
Om grunden til, at det nye Celenia bliver i stand til at tjene penge, når nu det gamle ikke kunne, siger han:
"For otte år siden kom den største del af omsætningen fra Microsoft selv. De senere år har den omsætning været for nedadgående, og det gik for trægt med at 'switche' salget over til Microsofts partnere i stedet. Finanskrisen kom også i vejen, og det endte med, at Celenia Software A/S gik konkurs."
Helt rekonstrueret
Ifølge direktøren har det nye Celenia fuldstændig fået rekonstrueret sin omkostningsprofil, så den nu passer til den position, som selskabet har på markedet overfor kunderne, som altså er Microsofts partnere.
Celenias tre år gamle amerikanske datterselskab var ejet af det nu konkursramte Celenia, men er blevet købt ud af konkursboet, fortæller Christian Holst-Jensen.
Han ejer Celenia Software 2010 ApS sammen med selskabets bestyrelsesformand, Henrik Kristiansen.
Lønefterslæb i Kiev
De to Celenia-selskaber supporteres af udviklingsafdelingen i Kiev i Ukraine, der ligeledes ejes af Celenia Software.
Her kan Celenias kunder få hjælp til at realisere deres Microsoft Dynamics-projekter.
Ifølge Computerworlds oplysninger har det gennem op mod halvandet år knebet for Celenias ukrainske ansatte at få deres løn til tiden, lige som de havde flere måneders løn til gode, da Celenia gik konkurs.
Derudover har de været ansat under vilkår, som gjorde, at de ikke havde flere rettigheder end almindelige underleverandører.
Endelig skulle der også være en skattemæssig fordel for arbejdsgiveren ved de underleverandørlignende ansættelsesforhold.
At det skulle forhold sig sådan, er Celenias direktør ikke enig i.
Vi betaler skat
Christian Holst-Jensen afviser, at Celenia slipper for at betale indkomstskat.
Han understreger samtidig, at ordningen med ikke at ansætte de ukrainske medarbejdere som almindelige lønmodtagere, men som en form for underleverandører, "intet har at gøre med skatteforholdene i Ukraine."
Lige som i resten af Celenia-koncernen er også datterselskabet i Kiev blevet grundigt rekonstrueret, og der er lavet nye kontrakter.
"Jeg tror ikke, at denne aftale, vi laver nu, stiller dem dårligere, og jeg synes, det er en meget meget fornuftigt kontrakt, vi har lavet med vores medarbejdere i Kiev," siger Christian Holst-Jensen, der tilføjer, at medarbejderne "har fået de penge, de har til gode."
Alt i alt er det nye konsulenthus Celenia Software 2010 en forretning fokuseret mere på rene konsulentydelser og ikke på produkter.
Alle produktdele er solgt fra til andre Microsoftpartnere, fortæller Christian Holst-Jensen.