Artikel top billede

Microsoft åbner for HTML 5-laboratoriet

Microsoft klar med test-site, hvor udviklere kan eksperimentere med HTML 5-baserede teknologier.

Computerworld News Service: I næste uge vil Microsoft introducere HTML 5 Labs, som er et test- og sandbox-site, hvor udviklere kan eksperimentere med tidlige udkast til specifikationer til HTML 5-baserede teknologier. 
 
HTML 5 Labs vil blive styret af Microsofts Interoperability Strategy Group, og siden vil blive det sted, hvor Microsoft vil lægge tidlige prototyper for web-standard-specifikationer fra standardorganisationer som World Wide Web-konsortiet.

Med HTML 5-specifikationen og de tilhørende teknologier vil udviklerne få standard-baserede mekanismer til multimedia i web-applikationer, ligesom de vil opnå adgang til funktioner som bidirektionel kommunikation.

"Disse prototyper vil hjælpe os med at få gang i diskussioner med udvikler-fællesskaberne og med at give os erfaringer med implementeringen af udkast til specifikationer, som kan give os feedback til forbedring af eventuelle standarder," skriver Jean Paoli, der er general manager for interoperabilitets-strategier hos Microsoft, i et blogindlæg.

"Det gør det desuden muligt for os at fremvise de specifikationer, som vi finder interessante, for fællesskabet ud fra et scenarium-synspunkt, når de endnu ikke er på et stadium, hvor vi anser dem for at være klar til officiel produkt-support," fortsætter han.

De indledende prototyper på siden er blandt andet:

IndexedDB, som er et udkast til en W3C web-specifikation til lagring af store mængder struktureret data i browseren. Det anvender indeks, der muliggør high-perfomance-søgninger i data.

WebSockets, der er en teknologi designet til at simplificere kompleksiteten omkring bidirektionelle, fuld duplex kommunikationskanaler over en enkelt TCP socket. Det kan implementeres i browsere og web-servere, og det kan bruges af alle klienter og server-applikationer.

Websockets' API er netop nu i gang med at blive standardiseret af W3C.

"Så eksperimenter endelig med prototyperne, og fortæl os og de andre deltagere i arbejdsgruppen om API'erne er brugbare. Vi gør dem tilgængelige for at forbedre de endelige specifikationer," skriver Jean Paoli.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere