Artikel top billede

Kina vil udfordre Windows' dominans i landet

Producenterne af to kinesiske styresystemer går nu sammen om at opbygge et varemærke inden for styresystemer, der skal kunne udfordre Windows.

Computerworld News Service: China Standard Software og National University of Defense Technology har underskrevet et strategisk partnerskab om at lancere et varemærke inden for styresystemer ved navn NeoKylin, som skal anvendes til Kinas nationale sikkerhed og alle sektorer af landets økonomi.

En talsmand for China Standard oplyser, at det er hensigten, at aftalen skal bane vej for et stærkere styresystemsmiljø til brug internt i Kina. Der gives ingen oplysninger om tidsplaner for nogen produktlanceringer under det nye varemærke.

China Standard producerer Linux-desktop-serien NeoShine, som inkluderer styresystemer til både statslig, erhvervs- og personlig brug. Kinas National University of Defense Technology har på den anden side udviklet KylinOS som et sikkert alternativ til udenlandsk software som Microsofts Windows.

Disse nationale styresystemer bruges mest på Kinas statslige computere, mens Windows stadig er det dominerende styresystem i landet.

Kinas styresystemsbranche har dog været plaget af piratkopiering. I Windows' tilfælde sidder omtrent halvdelen af styresystemets brugerbase på piratkopier, vurderer analytiker Matthew Cheung fra analysefirmaet Gartner.

Mange andre producenter af styresystemer i landet har lidt samme skæbne eller har simpelthen gjort softwaren gratis, tilføjer han.

Den kinesiske regering foretrækker dog ud fra sikkerhedshensyn og for at støtte den lokale økonomi at købe nationale styresystemer, siger Cheung.

Disse kinesiske producenter af styresystemer "vil gå efter den offentlige eller finansielle sektor. Men faktisk har de allerede sigtet efter disse sektorer længe. Så vi ser intet nyt værditilbud," tilføjer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere