Artikel top billede

W3C: Takt og tone inden for mobile apps, tak

World Wide Web Consortium (W3C) fremsætter nu anvisninger til at gøre webbaserede mobile applikationer mere brugervenlige og mindre krævende for netværket.

Computerworld News Service: I et forsøg på at gøre mobilapplikationerne lettere at bruge har World Wide Web Consortium (W3C) etableret et sæt retningslinjer, som udviklerne bør holde sig for øje i arbejdet med webstandard-baserede applikationer.

Det vejledende dokument råder programmørerne til at minimere netværkstrafikken, tage hensyn til brugernes behov, optimere svartiderne og sørge for at applikationerne forbliver fleksible. Der gives helt specifikke råd til, hvordan disse ting kan opnås med HTML5, CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript og andre webstandarder.

W3C har sammen med dette vejledende dokument offentliggjort en række virtuelle kort i smartphone-størrelse, der er lette at printe ud, og som opsummerer anbefalingerne.

Anbefalingerne er redigeret af udviklere fra AT&T og Google og er blevet godkendt af W3C's arbejdsgruppe Mobile Web Best Practices, som består af deltagere fra blandt andre AT&T, Boeing, China Electronics Standardization Institute, Deutsche Telekom, France Telecom, Google, Hewlett-Packard, Nokia og Vodafone.

198 milliarder i omsætning

Mange af anbefalingerne bør gøre det lettere at bruge apps. Eksempelvis lyder nogle af anbefalingerne, at der bør være en let måde automatisk at ringe nummeret op, hver gang et telefonnummer indlejres i en app, login bør ske automatisk og apps bør have det samme udseende på tværs af mobile enheder og platforme.

Andre af anbefalingerne sigter efter at minimere anvendelsen af teleselskabets netværk. For eksempel råder dokumentet programmørerne til at bruge cookies med omtanke, at bruge komprimering hvor end det er muligt, at benytte en proces på server-siden til at fjerne blanktegn i HTML, CSS og andre instruktioner i ren tekst.

Også sikkerhed og privatliv fremhæves. Det anbefales, at apps undgår at behandle JSON (Javascript Object Notation), der ikke er tillid til. Brugerne bør desuden underrettes om, hvilke informationer på enheden der sendes ud på netværket.

Analysefirmaet IDC vurderer, at der i 2014 vil blive downloadet over 76,9 milliarder mobilapplikationer, hvilket er noget af en stigning fra de 10,9 milliarder, man forventer, vil blive downloadet i alt i år. Samlet set forventes mobilapplikations-branchen at generere en omsætning på omkring 198 milliarder kroner i 2014.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere