Artikel top billede

Teenager fængslet: Tjente på at hacke Call of Duty

17-årig arresteret for at at sælge booting-værktøj, der gør det muligt at angribe brugere af multiplayer-onlinespil.

Computerworld News Service: En teenager i Manchester i England er blevet arresteret for at sælge et såkaldt booting-værktøj brugt til at angribe og smide spillere af serveren i online multiplayer-delen af det enormt populære computerspil Call of Duty.

Den anvendte hackersoftware, Phenom Booter, blev sporet til Storbritannien af spiludgiveren Activision, som fandt ud af, at den var til salg på et forum, der angiveligt er sat i forbindelse med den unavngivne 17-årige.

Teenageren er på nuværende tidspunkt arresteret og vil sandsynligvis blive sigtet for lovovertrædelser under den engelske Computer Misuse Act, oplyser politiet.

Denne form for værktøjer har spredt sig i spilmiljøernes skyggesider som en måde at afvise konkurrerende spillere fra serveren, hvilket også kaldes at boote eller kicke spillere, ved at lokalisere deres IP-adresser fra websites om onlinespil ved hjælp af en teknik, der er kendt som ARP-spoofing.

Sådanne værktøjer kan give enhver betydelig magt over en spilserver, hvor brugeren kan blokere en eller flere spillere fra spil på serveren eller endda gøre det umuligt for nogen som helst andre overhovedet at bruge denne server.

Alle bliver retsforfulgt

Det er ikke blevet offentliggjort hvilken eller hvilke servere, der er blevet angrebet, men hændelsen må have været stor nok til at tiltrække opmærksomheden fra Activision, der ellers normalt ikke griber ind i den slags sager. Det er derfor sandsynligvis Call of Duty: Modern Warfare eller Black Ops, der er blevet ramt, da udgiveren tjener enorme summer på disse spil.

Activision hoster også master-serverlister, som spillerne kan rulle igennem for at vælge specifikke spil, men Phenom Booter ville ikke normalt være effektiv til at angribe disse servere.

Phenom Booter er på ingen måde det eneste værktøj, der markedsføres til irriterede og hævngerrige spillere. Værktøjet Atomic Booter er nok endnu mere notorisk.

Activision ønsker tydeligvis at sende et budskab om, at enhver, der sælger sådanne værktøjer, risikerer at blive opsporet og retsforfulgt. Faktisk er det langt sværere at finde frem til de menige spillere, der anvender værktøjerne, fordi det sjældent er muligt at spore disse skurkagtige spilleres IP-adresser længere end til en internetudbyder, hvor mange kunder deles om samme IP-adresse.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere