Google klar med Nexus S og Android 2.3

Samsung og Google er klar med en lækkerbisken af en Android-mobil med potent indmad og Android 2.3. Amerikansk websted er allerede klar med den første test.

Vi vidste, at den ville komme før eller siden, og nu har Samsung og Google så annonceret Nexus S-mobilen, der er den naturlige efterfølger til Nexus, der blev lanceret tilbage i januar.

Mobilen skal fungere som flagskib og ledestjerne for udviklingen af andre Android-mobiler, og som en slags fokuspunkt for udviklere af applikationer og tjenester til Android-platformen.

Nexus S er skabt af Samsung, men med input fra Google, og den er baseret på det grunddesign, som vi kender fra den populære Galaxy S-mobil.

Alligevel skiller den sig ud, mest på grund af sit formsprog, der er lidt buet. Ja, selv AMOLED-skærmen er lettere buet.

Hjertet er Samsungs egen 1-gigahertz hurtige Hummingbird-processor, der har masser af muskler, især til 3D-grafik. Derudover er der 16 gigabyte lagerplads, men desværre ikke plads til et MicroSD-kort, så du kan udvide med eksempelvis et 32-gigabyte kort.

Hallo, det er softwaren

Mest spændende er selvfølgelig softwaren, nemlig Android 2.3, der byder på et væld af forbedringer og fejlrettelser i forhold til den nuværende version 2.2.

Google selv fremhæver bedre ydelse, længere batterilevetid og så et forbedret brugerinterface, der skulle være mere konsistent og finpoleret.

Android 2.3 byder også på et nyt, forbedret tastatur, og gør det nemmere at kopiere og indsætte tekst. Endnu ikke tilfreds? Du får også en download-manager og integreret understøttelse for internetopkald med en SIP-konto.

Sidst, men ikke mindst, så har Android 2.3 understøttelse for Near Field Communication-teknologien, og det betyder, du kan bruge din mobil som en digital nøgle som erstatning for kreditkortene eller et virtuelt ID-kort.

Nexus S har faktisk en indbygget NFC-chip, men der er langt mellem steder, hvor du kan bruge teknologien. De fleste eksperter anslår dog, at NFC vil få stor udbredelse over de næste fem år - og det hjælper jo altid, når man har Google i ryggen.

Amerikanerne først til fadet

Nexus S er tilgængelig i USA allerede den 16. december og i Storbritannien fra den 20. december. Desværre ser det ud til, at vi først får Nexus S på butikshylderne her i Danmark i løbet af foråret. Læs mere om mobilen på Googles websider her.

Det er lykkedes det amerikanske websted Techcrunch.com at være ude med en anmeldelse af Nexus S allerede nu. Gutterne er imponerede over mobilen, som de beskriver som den hurtigste Android-mobil, de nogensinde har haft i hænderne.

De er ikke helt begejstret over byggekvaliteten, som føles "lidt billig" og plastikagtig, men også "meget tynd og let."

Til gengæld får skærmen masser af ros, og det samme gør batteriet, som de kunne hive over seks timers intensiv brug ud af.

Android 2.3 får også en del pæne ord med på vejen, og Techcrunch.com nikker anerkendende til det forbedrede brugerinterface og det nye, virtuelle tastatur, som de dog stadigvæk ikke mener er lige så godt som det på iPhone.

"Hvis du er en iPhone-bruger, så får denne mobil dig ikke til at skifte platform. Er du en Android-bruger, så vil du have denne mobil mere end nogen anden," konkluderer Techcrunch.com.

Du kan læse hele anmeldelsen her.

Se video af mobilen her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere