Derfor erobrer Android 2.0 fra Google din mobil

Googles nye operativsystem til smartphones vil dominere markedet og presse selveste Apple. Læs her hvorfor Android 2.0 er det bedste, der er sket siden iPhone.

Derfor erobrer Android 2.0 fra Google din mobil

Det er kun to uger siden, at Motorola og Google overraskede alt og alle med lanceringen af DROID-mobilen i USA.

I sin første uge solgte mobilen over 250.000 eksemplarer, og de amerikanske anmeldere overøsede den veldesignede gadget med ros og superlativer.

Rent hardwaremæssigt er DROID veldesignet og appellerende, men det retfærdiggør ikke den store bevågenhed. Nej, det er hjertet, softwaren, der gør hele forskellen og har fået det respektable magasin, Wired, til at proklamere, at DROID får "iPhone 3G til at se noget småtræt ud."

Softwaren betyder alt

DROID er udstyret med det Google-designede Android-operativsystem i version 2.0, og det gør hele forskellen.

Det mobile, open source-baserede operativsystem har gennemgået en rivende udvikling siden lanceringen for to år siden og byder nu på en brugeroplevelse, hvor du nemt kan surfe på nettet, holde styr på kontakterne og dit sociale online-liv og ikke mindst køre små applikationer.

Her i Danmark stiftede vi første gang bekendtskab med Android med HTC's Magic-mobil, men rigtig godt blev det først med HTC Hero, der kom med sin egen, forbedrede brugergrænseflade, som kørte oven på Android 1.5.

Siden hen er mobilen blevet opdateret til Android 1.6, og firmaet siger, at man for tiden arbejder på at opdatere Hero til at køre Android 2.0.

Styr på kontakterne

Med Android 2.0 bliver det for alvor nemt at holde styr på alle dine kontakter. Du kan have flere samtidige e-mail-konti og adresselister åbne, og Android 2.0 sørger for at samle det hele i én overskuelig liste.

Din kontaktdatabase er integreret med Facebook, så der automatisk hentes information og billeder fra det sociale netværk.

Quick Contact-funktionen har hentet inspiration fra HTC Hero samt Palm Pre og samler e-mail, sms-beskeder, Instant Messaging ét sted under dine kontakter, så du nemt kan overskue din korrespondance og vælge den mest bekvemme måde at holde kontakten.

Det er også værd at nævne, at Android 2.0 understøtter Microsofts Exchange-server, så det burde ikke være et problem at koble din mobil op mod firmaets server og bruge den i arbejdsøjemed.

Den indbyggede kalender har også fået en overhaling og lader dig nu sende og acceptere mødeindkaldelser direkte på mobilen, og du kan se hvem, der deltager i mødet, og hvem der har meldt afbud.

Ideen er, at du ikke behøver at hive laptoppen frem for at klare opgaver, der egentlig er ret simple.

Skal du finde et telefonnummer, en adresse eller en e-mail med det samme? Android 2.0 byder på universel søgning, der tjekker alle data på din mobil og gennemsøger nettet samtidig.

Skabt til nettet

Surfer du nettet på farten, så vil du elske den indbyggede webbrowser, der understøtter multitouch og store skærme med 854 x 440-pixel opløsning. Den nye HTML5-standard er også integreret i telefonen, og du kan se multimedieindhold som videoer og animationer uden problemer, når websider begynder at udnytte standarden.

Den nye Flash 10.1 fra Adobe virker også på Android 2.0, så du kan se og bruge websider med Flash, eksempelvis YouTube.

Android 2.0 bringer også understøttelse for Bluetooth 2.1 og en række nye Bluetooth-profiler, der gør trådløs multiplayer-gaming mulig og bedre integration med GPS'er og andet udstyr.

Bedre tastatur

Det indbyggede virtuelle tastatur har også fået en overhaling, som gør det nemmere at ramme de ønskede taster, og multi touch gør det muligt at skrive hurtigt med to hænder på én gang.

Den indbyggede ordbog lærer også at opføre sig i henhold til dine vaner, og resultatet skulle sikre, at du kan skrive hurtigt og effektivt uden at lave alt for mange fejl.

Fotonørder vil uden tvivl sætte pris på den nye kameraapplikation, der er hurtigere og nu understøtter blitz, sceneindstillinger, justering af farvebalance og makrofokus.

Erstatter din GPS

I USA får ejerne af DROID en gratis betaversion af programmet Google Maps Navigation, der forvandler mobilen til en fuldblods GPS. Kort og trafikinformation hentes via nettet, men den fungerer ligesom din TomTom eller Garmin GPS og har vist sig at være lidt af et hit.

Det er endnu uvist om programmet vil blive tilgængeligt på europæiske Android 2.0-mobiler, eller om der skal betales for det, men vi har jo lov til at håbe. Kryds fingre.

Producenterne elsker det

Producenter af mobiltelefoner som HTC, Motorola og Sony Ericsson elsker Android, da styresystemet sætter dem i stand til at skabe en smartphone i samme klasse som iPhone uden at skulle bygge det hele fra bunden selv.

Samtidig hjælper det også en hel del, at Android giver direkte adgang til Google-universet, som så mange af os allerede er en del af med blandt andet Gmail, Google Maps og Google Reader.

Da Android 2.0 er open souce, så kan firmaerne fjerne, tilføje og ændre funktionalitet efter behag. Det giver dem mulighed for at give brugerne en helt speciel oplevelse og skille sig ud fra konkurrenterne.

Det så vi med HTC Hero, og snart får vi selskab af Sony Ericssons XPERIA X10, der bygger oven på Android med to store applikationer, der ser utroligt lovende ud.

Se en videogennemgang af nyhederne i Android 2.0 her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere