Artikel top billede

Få gjort tingene til tiden - uden stress

Hvad har en 10 år gammel bog og en app til din smartphone til fælles? Og hvordan kan de hjælpe dig med at blive mere effektiv? Få svarene her.

Det er snart 10 år siden, at David Allen udgav sin bog "Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity".

Den blev en stor salgssucces og forvandlede David Allen til en guru inden for personlig produktivitet. Kort fortalt lover Getting Things Done-metoden (eller GTD, som den også kaldes i forkortet tidsbesparende omtale), at du bliver bedre til at prioritere din tid og dermed gør dig mere effektiv.

Business Center kan ikke prale af at være hardcore GTD-udøver, men et af rådene fra David Allens bog synes simpelt og dog effektivt samt ikke mindst relevant for mange af os, der modtager strømme af mails.

Derfor deler vi det gerne med Business Centers læsere.

Når du gennemgår din indboks for dagens mails, skal du straks tage action på de mails, der kan klares på mindre end to minutter. Dermed får du frigivet, hvad David Allen kalder psykisk RAM. Det gælder om at minimere antallet af uafsluttede sager som du bruger kostbar tanke-energi på at huske. I stedet skal vi koncentrere vores energi på at løse opgaverne. 

Web-applikation, der følger GTD-metoden 
Online-systemet ActionComplete er udviklet efter principperne fra GTD-metoden. Hvis du ikke har noget imod at der vises annoncer, mens du anvender systemet, så kan du få gratis adgang til ActionComplete her.
Du kan undgå annoncerne ved at betale et årsabonnement på 20 dollar eller lidt mere end 110 kroner. Betalingsversionen giver også adgang til lidt flere features end gratisudgaven af ActionComplete.
 
Her kan du se forskellen på gratis-versionen og den betalbare udgave af ActionComplete.

ActionComplete fås også i en udgave til din smartphone.

Læs videre for at se, om ActionComplete på nettet og på din mobiltelefon er noget for dig.

ActionComplete på nettet

Der er fire centrale begreber i GTD og i ActionComplete:
Action 
Wait 
Project
Pending 

Action er noget, som skal gøres eller kræver din opmærksomhed, eksempelvis et telefonopkald, et indkøb, et tandlægebesøg. En Action kan være enkeltstående eller indgå som del af et Projekt.

Projekt er noget, som kræver flere trin, før det kan afsluttes. Et projekt kan beståe af en eller flere Actions og/eller Waits.

Wait er noget, som vi venter på, efter at vi har uddelegeret en opgave til en anden person.

Pending er en samlehat for alle de pludselige indskydelser, gode ideer, mulige projekter og andet, som måske er noget, som du vil gå i gang med, men som kræver lidt mere overvejelse, inden du går i gang med det. 

Det vigtige er at få skrevet alt ned, ellers er der risiko for at du glemmer det. Her kommer ActionComplete ind i billedet. Tast alle dine actions, projekter, waits og pending ind i systemet, så de gode tanker og vigtige opgaver ikke glemmes.

Oprettelse af actions via email

Du kan maile opgaver til en speciel ActionComplete-mail, hvor systemet så automatisk opretter en action for din opgave.

Emnet for din mail bliver navnet på action, og hvis du skriver noget brødtekst i mailen, vil det stå som en note til action.

ActionComplete vil gemme de første 100 tegn fra mailens emne og de første 300 tegn i mailens brødtekst.

Formatet for mail-adressen er
Gmailnavn
@actioncomplete.appspotmail.com

Hvis din Gmail er ericholden@gmail.com, vil du skulle sende opgaver til:
ericholden@actioncomplete.appspotmail.com

ActionComplete på mobilen

Der er for nylig kommet en ny version af ActionComplete til Android ligesom en udgave er på vej til iPhone.

ActionComplete-app'en kan hentes gratis fra Android-markedet.

Ligesom det er tilfældet i GTD-metoden og i web-applikationen ActionComplete, er det centrale for den mobile udgave af ActionComplete de fire begreber: Action, Wait, Project, Pending.

Stedbestemt udførelse af opgaver

En af fordelene ved den mobile version af ActionComplete er, at lokationsbestemmelse er indbygget i app'en. Du har mulighed for at beskrive, hvor bestemte actions skal finde sted ved at tagge dem med en bestemt lokation. Når du er på det pågældende sted, vil de relevante action dukke op. Det kunne eksempelvis være indkøbslisten, når du er i nærheden af dit yndlingssupermarked.

Kan anvendes alene eller i samspil med web-applikation 
Den mobile udgave af ActionComplete kan anvendes uafhængigt af web-udgaven. Det giver dog god mening at anvende web-udgaven ved indtastning af større projekter, der består af mange actions. Den mobile app kan nemt synkroniseres med de indtastede data.

Se nedenstående video, der fortæller mere om den mobile udgave af ActionComplete.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere