Artikel top billede

Dell: Virksomhederne bliver vilde med tablet-pc'er

Tabletter vil med tiden erstatte bærbare computere som primær computer-enhed i virksomhederne, mener Dells økonomi-direktør.

Computerworld News Service: Tabletter vil snart blive mere accepterede i virksomheder, og på lang sigt vil de muligvis kunne erstatte bærbare computere som den mest udbredte enhed, sagde et medlem af Dells ledelse i denne uge.
 
"Jeg tror, at tablet-dynamikken vil få indflydelse i virksomhederne," sagde Brian Gladden, der er økonomi-direktør hos Dell, under Credit Suisse 2010 Technology Conference i Phoenix, Arizona.
 
Tabletter fungerer stadig som sekundær ressource i virksomhederne, og brugerne i dag anvender først og fremmest enheder som bærbare computere, fortalte han.
 
Selv om det måske nok stadig er lidt tidligt at vurdere den indflydelse, tabletter vil få i virksomhederne, så vil de med tiden kunne bruges langt bredere til forskellige forretningsfunktioner, mener Brian Gladden.
 
"Kommer der et tidspunkt, hvor det bliver kannibalistisk i virksomhederne? Det gør der nok," sagde han.
 
I år kom Dell tilbage på markedet for håndholdte enheder med introduktionen af en mobil internet-enhed ved navn Streak, der har en fem tommer skærm, og som kører med Googles styresystem Android.

Enheden er først og fremmest henvendt til almindelige forbrugere, men virksomheden vil derudover markedsføre den til kommercielle kunder, som for eksempel hospitaler, med specialiseret software, der giver sikker adgang til eksterne dokumenter.
 
Streak har været succesfuld, og nu planlægger Dell at introducere en række nye tablet-produkter til virksomhedskunderne, fortalte Brian Gladden. Dell findes først og fremmest i virksomhederne, og selskabet vil fortsat fokusere sin energi på virksomhedskunderne.
 
"Jeg mener, at vi har... kapabiliteten og hardwaren, om det så drejer sig om en 10 tommers Windows-baseret enhed, som begynder at se ud og føles som en bærbar computer, eller om en Android-enhed, der passer med et virtualiseret miljø, og som kører de nuværende applikationer i miljøer med forskellige styresystemer," sagde Brian Gladden.
 
Samtidig vil operatørerne fortsat udgøre vigtige partnere, efterhånden som Dell dykker dybere ned i det mobile område, forklarede han.
 
"Når man kigger efter en 3G-, eller 4G-enhed, som skal være... den primære ressource for en af sælgerne, for eksempel, så vil man selvfølgelige have en operatør som en del af det tilbud," sagde Brian Gladden.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere