10 grunde til at droppe iPhone

Apples iPhone er lækker, men ikke fejlfri. Og nu er konkurrenterne parat til at mose æble-mobilen. Her er ti grunde til droppe iPhone og vælge en anden mobil.

10 grunde til at droppe iPhone

Siden dens lancering for cirka to et halvt år siden, har Apples iPhone givet den bedste brugeroplevelse blandt alle smartphones.

I lang tid prøvede konkurrenterne at overgå iPhone ved at lave mobiler med bedre specifikationer og missede samtidig den vigtigste pointe: at det handler om brugeroplevelsen og brugergrænsefladen.

Apples iPhone er simpelthen herlig, smuk og nem i brug. Men efter et par hårde mavepustere er konkurrenterne på benene igen og parat til et par heftige omgange i ringen med æblefirmaet. Især det Google-designede Android-operativsystem går efter at knockoute Apple.

Vi har set på hvilke områder, hvor konkurrenterne kan slå Apples mobil og giver dig: 10 grunde til at droppe iPhone.

Lille skærmopløsning og ingen multitask

1. Multitasking

Nokia har sagt det i lang tid, og finnerne har ret: en smartphone er i bund og grund en multimediecomputer i din lomme. Og nu da en stor del af os har vænnet os til tanken om en computer i lommen, så vil vi også bruge den…som en computer. Derfor er det i stigende grad irriterende, at iPhone kun kan køre et program ad gangen. Prøv en mobil med Android eller Nokias kommende N900. Det er en drøm at kunne tjekke mail, skifte til Google Maps, surfe en webside og smutte tilbage i Indbakken, uden at programmer skal åbne og lukke hele tiden.

2. Skærmopløsning

Det lyder måske elementært, men det er i stigende grad et problem, at iPhone kun har en skærmopløsning på 320 x 480 pixel. Det gør det sværere at overskue store websider. Mange nyere smartphones kan prale med hele 480 x 854-pixel opløsning og det gør bare en kæmpe forskel.

3. Widgets

Hjemmeskærmen på iPhone var muligvis smart og brugervenlig for to år siden, men det er irriterende, at der ikke er nemme genveje til dine data og informationer, uden du skal klikke dig ind i et program. Motorola Droid, HTC Hero og den kommende Sony Ericsson XPERIA X10 viser alle vejen. Det skal være nemt at overskue din kalender, din dag og dine data direkte fra hjemmeskærmen.

4. Browseren

iPhones browser havde engang førertrøjen, men i dag ser feltet noget mere broget ud. Den klarer ikke Flash, og hvor er fanebladene, så flere sider kan surfes på samme tid. Jo, du kan have flere vinduer åbne samtidigt, men venter du for lang tid med at kigge på dem, så skal de loades igen, igen. Irriterende.

5. Afhængig af computer

iPhone er dybt afhængig af Apples produkter. Ja, du kan ikke engang få liv i mobilen, når du køber den, uden først at koble den til iTunes. Hvis du køber et MobileMe-abonnement eller har adgang til en Exchange-server, så kan du synkronisere kontakter og kalender trådløst. Nå, det har du ikke? Frem med USB-kablet og synkronisér med iTunes.

Svagt kamera og ingen udvidelser

6. Ingen personliggørelse

Du kan købe et cover til den... Og det er så det. Det er et velkendt faktum, at folk kan lide at personliggøre deres grej, og det er et problem, at alle iPhones ser fuldstændig ens ud. Og så er det også lidt kedeligt, ikke?

7. Open Source

En stor del af Apples succes skyldes, at firmaet sælger "bokse der bare fungerer." Firmaet har 100 procent kontrol med både hardware og software hos iPhone, iPod og Mac, og det betyder, at skidtet for det meste bare fungerer. Men med Android har firmaer som HTC, Motorola, Sony Ericsson og andre producenter mulighed for at bygge oven på en velprøvet, åben platform. Det giver spændende, innovative funktioner - samtidig med at skidtet bare fungerer.

8. Kommunikationsoversigt

De fleste nyere smartphones har en integreret kommunikationsoversigt, hvor du kan overskue dine e-mail, sms-beskeder, samtaleshistorik og statusopdateringer fra Facebook, Twitter og MySpace. Har du først prøvet det, så er det næsten umuligt at gå tilbage.

9. Foto & Video

Kameraet i iPhone 3GS er nogenlunde brugbart, men i takt med at flere og flere dropper kompaktkameraet og kun tager mobilen med på farten (også på ferien), så betyder det lige pludselig noget, hvad kameraet kan præstere. For eksempel har den kommende Sony Ericsson XPERIA X10 et otte megapixel kamera med avancerede funktioner og ansigtsgenkendelse, der kobles på din kontaktdatabase i mobilen. Smart!

10. Ingen udvidelse

De siger muligvis, at det ikke betyder noget lige nu ... Men i længden bliver det et godt salgsargument (for konkurrenterne), at hukommelsens kan udvides, og batteriet udskiftes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere