Test: Musen der er født til at slå ihjel

Roccat Kone Plus er en fuldfed gamer-mus, som er skabt til at slagte modstandere i hæsblæsende onlinespil. Vi har testet musen, der har masser af funktioner, men også lugter lidt af sodavandsdiskotek.

Test: Musen der er født til at slå ihjel

Seriøse computerspillere overlader intet til tilfældighederne, når der kæmpes på ærens mark online.

Derfor er der heller ikke plads til noget så upålideligt som trådløse mus - for tænk nu hvis signalet ikke er optimalt. Tænk nu hvis registreringen af museklikket tager et ekstra millisekund. Det kan betyde forskellen på succes og fiasko.

Derfor er Roccat Kone Plus naturligvis udstyret med hale, der kan virke gammeldags, men som gamerfolket sætter pris på.
Musen er da også målrettet seriøse computerspillere, der går mere op i spil, end i hvem der vinder næste folketingsvalg.

Skræmmende præcision

Roccat Kone Plus er en ordentlig krabat, og det kræver en fuldvoksen næve at gribe om dem.

Overfladen er blød at røre ved, men også en smule glat. Det er ikke sådan, at musen føles som et stykke vådt sæbe, men grebet måtte gerne være lidt bedre.

På undersiden kan du skrue et låg af og fylde musen med fire vægte.

De vejer hver især fem gram, hvis du synes musen skal være tungere at skubbe rundt på skrivebordet. De små vægte er også set i andre gamer-mus, men det ændrer ikke på, at det er en smart detalje.

Scrollhjulet klikker behageligt, og det fungerer rigtig godt. Det er beklædt med en lille gummibelægning, som gør det nemt at betjene.

Musens præcision er skræmmende, og du kan via to knapper bag ved scrollhjulet justere DPI'en.

Det er ganske praktisk, hvis du sidder i en tank og gerne vil svinge kanonen hurtigt fra den side til den anden. Skru op for musens følsomhed, og du skal nærmest blot strejfe musen for at vende 180 grader - og ikke noget med at trække armen halvvejs hen over skrivebordet.

Avancerede indstillinger

I princippet kan du sætte musen til computeren, installere drivere, og du er klar til at trykke aftrækkeren i bund på din virtuelle AK47.

Men den store styrke i Roccat Kone Plus er muligheden for at opsætte musen til din individuelle spillestil.

Du kan programmere knapperne og oprette makroer. Det er en samling af kommandoer, eksempelvis lad maskingevær, skift til bazooka, zoom ind.

I stedet for at gøre det manuelt med flere tastetryk kan du nøjes med at trykke på en af musens taster.

Opsætningen af musen er virkelig kræs for feinschmeckere, hvor du kan fintune massevis af detaljer. Du kan kalibrere musen, så den passer perfekt til din musemåtte, og du kan tildele musens taster et væld af funktioner.

Farver og striber

Roccat Kone Plus lyser op i mørket, da den langs hver side er udstyret med en tynd LED-stribe.

Du har mulighed for at brugerdefinere, hvilke farver der skal lyse op - ja, det er pænt nørdet. Men for hardcore gamere er der en udsøgt tilfredshed ved at se musen blinke rødt, som havde den sin egen puls.

Der findes en stor mængder farver at vælge imellem, og hvis du ikke kan bestemme dig, kan den bare skifte mellem dem alle. Det minder dog lidt for meget om et sodavandsdiskotek til vores smag, og vi blev begejstrede, da vi fandt ud af at slå det blinkende lys fra.

Godt køb for gamere

Alt i alt har det været en stor fornøjelse at bruge Roccat Kone Plus til at slagte modstandere, og den har gjort det med kirurgisk præcision.

Hvis du ikke er til hæsblæsende actionspil, findes der dog billigere mus, der kan tilfredsstille dine behov. Men hvis du VIL vinde i Battlefield eller Call of Duty, og dit udstyr ikke skal være en forhindring, så få fingre i Roccat Kone Plus. Du vil ikke fortryde det - det vil dine modstandere til gengæld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere