Få mere gavn af bilradioen - med din telefon

Det er nemt at få musik og podcast fra mobiltelefonen afspillet i din bilradio. Du behøver ikke engang rode med kabler. Se her hvordan du bliver godt kørende uden at henrette sparegrisen.

Hvis du skal have din bilradio løftet til et nyt niveau, behøver du ikke hedde Brian og køre forbi Thansen hver dag efter arbejde.

I princippet behøver du bare en mobil, der kan kobles sammen med en billig FM-sender.

Du indstiller blot FM-senderen til en frekvens, som ikke er optaget af en radiostation. Herefter finder du på bilradioen manuelt frem til frekvensen, som FM-senderen sender på.

Sådan gjorde vi

Vi besluttede os for at teste, hvor nemt det egentlig er at få MP3-numre og podcast fra mobilen til at fylde kabinen ud. Til formålet brugte vi FM Link (Display) fra Sandberg og koblede den sammen med en Sony Ericsson W995, der er udstyret med 3.5 mm jackstik.

Trenden er, at stadig flere mobiltelefoner fødes med 3.5 mm stik. En størrelse, der især er relevant, hvis du vil koble et sæt hovedtelefoner til mobilen - og ikke nødvendigvis dem, som fulgte med din mobil. Men stikket kan også bruges af FM-senderen.

Sandbergs model kan køre på batterier, men den har også en medfølgende adapter til cigarettænderen. Den brugte vi til at give FM-senderen strøm.

Muligheden for at benytte batterier er smart, hvis du har en GPS, der skal bruge strøm fra cigarettænderen, eller du gerne vil gemme telefon og FM-sender væk i en lomme eller en taske og fortsat have musikken kørende via bilradioen.

Efter at have givet FM Link (Display) strøm indstillede vi den til en tilfældig frekvens og satte mobilen til at afspille musik. Bagefter tændte vi bilradioen, og manuelt fandt vi frem til præcis samme frekvens. En utrolig smertefri proces.

Lyden var udmærket og samme kvalitet som den, der normalt ryger ud af højttalerne, når der afspilles P3 og andre radiokanaler. Selv da vi kørte på motorvejen, var der ingen problemer med signalet fra mobil til bilradio.

Flere forskellige FM-sendere

Det er dog en god idé at skrue helt op for lyden på mobilen, da en lav afspilning betyder, at du skal skrue voldsomt meget op for bilradioen for at kunne høre din musik eller en podcast. Og hvis du ikke lige husker at skrue ned, når du slukker radioen, er der lagt op til et gigantisk chok, næste gang du sætter nøglen i tændingen og ikke har mobil og FM-sender koblet til. For så vil en radiokanal ganske givet brage løs for fuld styrke.

FM Link (Display) fra Sandberg koster 200 kroner, og hvis du har en mobil uden jackstik, er mobilproducenterne naturligvis behjælpelige med ekstra udstyr.

Sony Ericsson har blandt andet FM-senderen MMR-70, der virker med rigtig mange af producentens telefoner. Og Nokias har en lignende model, der hedder CA-300 FM-sender. Prisen for begge produkter er under 200 kroner.

Nogle mobiler har endda allerede indbygget FM-sender, eksempelvis Nokia N79.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere