Der skal lyde et stort tillykke til konsulenthuset Axcess, som for nylig har taget titlen som Danmarks bedste it-arbejdsplads. Det er gjort i skarp konkurrence med en lang række andre it-virksomheder som Mjølner Informatics og Microsoft.
Vi lever i en tid, hvor vi kårer alt, og det er nemt at trække på skuldrene over endnu en kåring. Men det er faktisk værd at se en ekstra gang på de priser, der fokuserer på de danske it-arbejdspladser.
For Danmark har brug for stærke it-virksomheder. Det har vi nu, og det får vi i særdeleshed i en meget nær fremtid.
Vestas trak store overskrifter, da virksomhedens ledelse annoncerede fyringen af 3.000 medarbejdere, hvor langt størstedelen er produktionsarbejdspladser i Danmark.
Knap så mange spaltemillimeter blev tildelt, da slikproducenten Leafs ledelse annoncerede, at den ville lukke slikproduktionen i Slagelse, min hjemby, der med den udmelding mister 200 fabriksarbejdspladser.
Hvor Vestas-meldingen alene på grund det store antal fyringerne er et hårdt slag i vores kollektive mellemgulv, er Leaf-lukningen måske mere en lidt stille, lidt anonym drypblødning fra provinsen.
Begge er dog eksempler på, at den danske erhvervsprofil ændres i et tempo, som de færreste af os kan sige, at vi er komfortable med, men som vi må og skal forholde os til.
Derfor er det i den grad forstemmende at lytte til politiske læber - fra begge fløje. I et og samme åndedrag spørger de, hvad Danmark skal leve af i fremtiden og svarer selv: Videnvirksomheder.
Dernæst fremlægger samme læber en tilsyneladende endeløs række af forslag og initiativer, der i den grad ligner barrierer for netop det projekt.
Det sker i form af pointsystemer, som oser af bureaukrati. Økonomisk straf til de unge, der ønsker at søge ud og bringe viden tilbage til Danmark, er endnu et eksempel - for ikke at nævne den meningsløse multimedieskat, som vi - trods en beskæring - stadig trækkes med.
Den forkerte retning
Stærke videnvirksomheder, herunder stærke it-virksomheder, bygges på skuldrene eller måske snarere på hjernerne af stærke videnmedarbejdere.
Det kræver imidlertid vilje, engagement og vedholdenhed at skabe en kultur og et miljø, hvor medarbejderne ikke bare kan lide at være, men også har lyst til at blive i en tid, hvor den globale mobilitet aldrig har været større.
Det er et fælles ansvar at skabe de stærke it-virksomheder, som bliver en helt nødvendig del af den danske erhvervsprofil i fremtiden.
Axcess, Mjølner Informatics, Microsoft - sidstnævnte vandt prisen som Danmarks bedste it-arbejdsplads tre år i træk - er gode repræsentanter for de mange it-virksomheder, der højner fagligheden hos deres medarbejdere, som sætter fokus på work-life balance, og arbejder intenst for at inkludere alle uanset køn, religion, nationalitet og seksualitet.
It-virksomhederne på dansk jord løfter med andre ord deres del af ansvaret. Det ville klæde regeringen og oppositionen at fremlægge forslag, der indikerer, at de har tænkt sig at gøre det samme. Lige nu bevæger vi os i den forkerte retning.