Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk)

Klon-teknologi speeder tinglysningen op

Den digitale bilbog hos tinglysningen får hældt et par liter klon-teknologi i motoren.

Digitaliseringen af tinglysningen af fast ejendom har været en af årets mest omtalte it-skandaler med erstatningssager, hård kritik fra Rigsrevisionen og ikke mindst frustrerede brugere.

Men nu tager Domstolsstyrelsen en helt ny teknologi i brug til fremtidige it-projekter.

Det er en såkaldt klon-teknologi, der giver brugerne mulighed for at lære systemet at kende inden det bliver alvor.

Og det vel og mærket via simulationer hentet fra det virkelige system. Ikke noget med sidemands-oplæring, kurser, skærm dumps eller bruger-manualer.

Det er it-selskabet Assima, der har udviklet det nye lærings-system.

Eller rettere, Assima har leveret softwaren og kloningsteknologien, mens det er Domstolsstyrelsen selv, der har udviklet simulationerne.

"Domstolsstyrelsen henvendte sig til Assima i juni måned 2010; og tre måneder senere blev de første klon-baserede simulationer lanceret," siger direktør Søren Sander fra Assima Scandinavia. 
 
Speeder Bilbogen op
I første omgang blev klon-teknologien afprøvet på den digital bilbog, der er en af de fire digitale bøger på tinglysning.dk.

Her er målgruppen mange tusinde bankansatte, bilforhandlere og private, som har behov for at kontrollere og tinglyse gæld i forbindelse med handel med og finansiering af biler.

It-organisationer og Domstolsstyrelsen selv har tidligere beskrevet hvordan en del af problemet med tinglysningen var brugernes gøren og laden.

Du kan selv se og prøve testsystemet her.

Læs også "Sådan virker klon-teknologien".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere