Artikel top billede

Opbyg et socialt netværk i din virksomhed

Sociale netværk i virksomhederne skal være med til at effektivisere samarbejdet og gøre dig mere konkurrencedygtig. Se hvordan du nemt og gratis kan komme i gang.

For en-mandsvirksomheden eller mand-og-kone virksomheden er der nok ikke den store gevinst i at indføre et socialt netværk internt i virksomheden, men er man blot en håndfuld medarbejdere, der tit er ude hos kunder eller sidder i forskellige egne af Danmark eller verden, så kan et internt socialt netværk i virksomheden være en rigtig god idé.

Analysevirksomheden Gartner fremhæver, at sociale netværk med tiden langsomt vil overtage den almindelige emails rolle som den primære kommunikationsvej.  

Interessant nok har Facebook netop introduceret sin egen mailtjeneste, så du nu kan sende email fra Facebook.

Men de sociale netværk internt i virksomhederne vil formentlig ikke være baseret på Facebook. Der er flere forskellige bud på, hvordan det kan være opbygget.

CRM-systemer som firmaets interne sociale netværk?

Som Business Center tidligere har beskrevet, har et CRM-system som Salesforce sit eget interne sociale netværkslignende modul kaldet Chatter. Her kan medarbejderne kommunikere i realtid, udveksle filer, salgsrapporter og generelt anvende CRM-systemets informationer i en social netværks-kontekst. Alt sammen inden for virksomhedens virtuelle fire vægge, så de ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt de kommer til at røbe forretningsmuligheder.

Der er dog mulighed for at integrere med eksempelvis Facebook, så virksomhedens sociale netværk ikke blot er en isoleret ø i et socialt netværks-hav. Chatter giver muligheden for en mere kontrolleret anvendelse af sociale net. 

Men hvorfor ikke lade det sociale netværk være det centrale i virksomheden - i stedet for blot at lade netværket være en knopskydning på et CRM-system?

Det er den vej, et nystartet dansk projekt går. Her tilbydes et online-system, der kan fungere som virksomhedens nervesystem, hvad angår samarbejde og kommunikation. Og det er gratis at anvende for små virksomheder.

Byg dit eget sociale netværk

I stedet for at lade firmaets sociale netværk udspringe af CRM-systemet, kan man vælge at lade det sociale netværk blive det centrale i virksomheden.

Et socialt netværk, som bliver udgangspunkt for nye applikationer, som medarbejderne i virksomheden er med til at skabe.

Det er tankegangen bag det spændende danske system Podio.

Filosofien bag systemet er at skabe de rette betingelser for de ansattes samarbejde og give medarbejderne magten til at udvikle it-systemerne, så de passer til medarbejdernes behov, frem for at lade systemerne diktere medarbejdernes arbejdsgange.

Sådan fungerer Podio

Tanken er, at brugerne hurtigt og nemt kan oprette eller genanvende allerede eksisterende apps i Podio, som understøtter præcis den proces eller opgave, som brugerne sidder med. 

Visionen er en kombination af intranet, kommunikationsplatform og samarbejdsværktøj, der binder virksomhedens medarbejdere tættere sammen samt involverer leverandører, samarbejdspartnere og andre interessenter i større eller mindre grad.

Rum - eller spaces - er det helt centrale i Podio-universet.
Et rum kan være beregnet til en afdeling, et projekt eller hele virksomheden. 

Afhængig af hvad rummet skal bruges til, kan man tilføje de nødvendige apps. Eksempelvis kan man oprette et ideudviklingsrum, hvor brainstorming og mere struktureret ideudvikling kan finde sted. Her vil apps som brainstorming, ideplatform samt møder og referater være oplagte at anvende.

Alle virksomhedens medarbejdere bør inviteres med i ideudviklingsrummet, mens eksterne interessenter formentlig bør holdes uden. Potentielle medlemmer kan nemt inviteres ved at sende en email fra Podio. 

Gratis for små virksomheder

Podio har også en App Store, så du ikke selv behøver at bygge din app, men kan drage nytte af andres.

Podio er et meget nyt produkt, men du kan allerede nu skrive dig op til at anvende det her.

For op til 10 brugere er det gratis at anvende Podio. Kommer man over 10 brugere, koster det tre euro per bruger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere