Læs også: Software: Så meget mere kommer der i pengekassen.
Topcheferne inden for den danske software-branche frygter helt anderledes faktorer end de andre delbrancher.
Det viser Deloitte IT-Vækstbarometer 2010.
48 procent af alle de 300 adspurgte it-topchefer
i undersøgelsen tror, at en generelt faldende efterspørgsel vil have størst negativ indflydelse på deres virksomhed i de næste par år.
Software-bosserne skiller sig ud. For dem er andelen 'kun' 39 procent.
Manglende likviditet
Til gengæld er der 10 procent af software-topcheferne, som forventer at manglende likviditet vil have størst negativ indflydelse.
"Det er dobbelt op i forhold til branchen som helhed. Otte procent frygter tillige, at de ikke har de rette produkter på hylderne - bekymrende, men på den anden side godt at fokus er rettet mod det," siger Kim Gerner, parter og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.
Selvom otte procent af direktørerne er bekymrede for om de har de rette produkter, lader de ironisk nok til at have bedre styr på produktudviklingen.
"Softwareproducenterne vurderer i år også, at de har bedre styr på produktporteføljen end sidste år. Kun 4 procent svarer i år, at dét at udvikle nye produkter/ydelser er deres største udfordring mod 9 procent året før. Hvis det holder, er det bestemt positivt, og vidner om, at virksomhederne er godt rustet til konkurrencen," siger Kim Gerner.
Hurra for internationaliseringen
Hvor software-cheferne gruer anderledes end gennemsnittet, skiller de sig til en vis grad også ud den anden vej.
10 procent af softwareproducenterne forventer således, at internationalisering vil have størst positiv indflydelse de næste par år. Dette er dobbelt op i forhold til branchen som helhed.
"Sidste år var tallet kun fire procent. Forventningerne for softwarebranchen ligger således i stigende grad uden for landets grænser - hvilket naturligvis er positivt for os alle," siger Kim Gerner.