Stille start for mobilt netværk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. juni 2007.


Det verdens­omspændende
Mobile Monday vil gøde jorden for den danske mobilbranche.

"Should urban hotspots be free? Hi from Scott ?" lød et af spørgsmålene til oplægsholderne, hvor al forespørgsel foregik i bedste hightech-stil via mobilen. En sms til 1231 og spørgsmålene dukker op på det store lærred. Dog blev der plads til et par håndsoprækninger, da nogle af gæsterne ikke kunne dy sig.
Arrangementet Mobile Monday fandt for første gang sted i Danmark mandag. Stedet var Scrollbaren på IT-Universitetet, hvor publikum bestod af iværksættere, studerende og andre inter­esserede.
Egentlig havde 78 tilmeldt sig arrangementet, men knap 60 var dukket op. Men det bekymrer ikke Pouline Middleton fra foreningen Crossroads Copenhagen, der har taget initiativet til at bringe netværket til Danmark.
"Det tager lidt tid, inden folk finder ud af, hvad det er. Derfor havde jeg ikke regnet med så mange og havde sat minimumsgrænsen til 50 personer," siger hun.
Tiltrække kapital
Formålet med netværket er at hjælpe iværksættere på vej ud i den internationale arena for at tiltrække kapital. Der skal skabes ideer, visioner og læres af hinandens erfaringer - og hjælpen er såmænd hurtig og gratis.
Møderne foregår helst så uofficielt som overhovedet muligt, og der bliver talt frit fra leveren. Da den fulde kontrol gives til lokale netværk, er det op til hvert enkelt at afgøre, hvad de vil.
På dagsordenen var der indlæg, der sætter fokus på Turbo 3G fra 3, hotspots fra TDC og det globale Wi-Fi-selskab The Cloud.
Sidst men ikke mindst kunne de få kvindelige deltagere høre om det nye spil "Miss­lead" designet specielt til kvindelige brugere, som direktør Lars Loppnau fra spilfirmaet 3rd Person fortalte om.
Men Pouline Middteton fortæller, at møderne ikke skal være oplægspræget i fremtiden som de var i mandags -samspillet mellem deltagerne skal være større.
Intet hovedkontor
Hvis man vil lede efter netværkets hovedkontor i Helsinki går man forgæves, for der findes intet, og heller ingen er ansat. Det er måske her, man finder svaret på konceptets enorme succes. De, der er med i fællesskabet, gør det af lyst og af egen interesse.
Fremover skal de danske frivillige deltagere i Mobile Monday mødes den første mandag i måneden for at udveksle erfaringer og lytte til indlæg om arbejdet i mobilbranchen - ligesom i 41 andre byer i verden.
Direktør for Europas største hotspot-udbyder The Cloud, Johan Tilly, var blandt oplægsholderne. Han er tilfreds med arrangementet og lægger allerede billet ind på det næste møde.
"Det var spændende, fordi vi er begrænsede af vores egen fantasi. Ved sådan nogle møder bliver man skubbet og provokeret, for i ens egen virksomhed bliver man forherliget. Samtidig er det godt at få andre øjne på ens arbejde og blive inspireret, siger han og tilføjer:
"Jeg har fået et godt indblik i, hvordan de andre oplægsholderes verden ser ud," fortæller Johan Tilly, der har noget at tage fat om og nogle diskussioner, der skal tages, når han vender tilbage til sin virksomhed.
Byttet visitkort
Det verdensomspændende netværk for professionelle i mobilbranchen er i forvejen repræsenteret i 40 byer verden over.
Som det vigtigste til Mobile Monday-møder er netværk endnu engang på dagsordenen. Her fik oplægsholdere og deltagere mulighed for at bytte visitkort og tale om muligt samarbejde. De tomme maver blev fyldt op med sandwich og øl og sodavand.
"Jeg synes, det er attraktivt, at man mødes den første mandag i måneden, for der er brug for nogle mødesteder. I den virtuelle verden vi lever i, går det personlige møde aldrig af mode. Når man arbejder med innovation, er netop det personlige møde rigtig vigtigt, for der er for mange usikre faktorer. Hvis det personlige også er ukonkret, går der længere tid, før der sker en ny udvikling. Derfor synes jeg det har været tiltrængt," forklarer Pouline Middleton om grunden til, at hun har taget initiativet til bringe netværket til Danmark.
Crossroads Copenhagen er et netværk af forskningsinstitutioner, private virksomheder og offentlige organisationer, der arbejder på at styrke samarbejdet mellem virksomheder og universiteter inden for kultur, medier og kommunikationsteknologi.
Det næste Mobile Monday møde finder sted den 2. september.

Boks:
Mobile Monday

Mobile Monday er organiseret af en gruppe frivillige i mobilbranchen fra hele verden.

Fænomenet opstod nærmest ved et tilfælde i Helsinki i 2000, da nogle iværksættere mødtes over en øl - og mandag morgen var det eneste passende tidspunkt. Efter få år er det vokset til verdens største netværk på det mobile marked.

I dag er netværket repræsenteret i 41 byer og fire nye er på vej - heriblandt Oslo. Kontinenter som Afrika og Sydamerika hopper også på bølgen til efteråret.

Møderne forgår altid på engelsk. Computerworld er mediepartner til det første møde i Danmark, der fandt sted mandag den 4. juni på IT-Universitetet i København.

Billedtekst:
Misslead Direktør Lars Loppnau fra 3rd Person fortalte om spillet "Miss­lead", der henvender sig specielt til kvinder.
Fotos: Steffen Roland Nielsen

OriginalModTime: 07-06-2007 13:46:27




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere