Fra CIO til Computerworld Executive

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. marts 2007.


Budskabet kan vi næsten til hudløshed: It-lederen skal være forretningsorienteret, og it-afdelingen skal forstå forretningen.
Siden vi lancerede magasinet CIO i 2004, har det været omdrejningspunktet for de historier, vi har valgt at bringe her i CIO, hvor vi især har fokuseret meget nøje på CIO'ens rolle i denne forening.
Men der også den anden side. Den der handler om, at forretningen i stadig højere grad ikke bare forstår, men stiller krav og hæver forventningerne til informa­tionsteknologiens muligheder og værdi for virksomheden.
Økonomidirektøren, marketingchefen, produktionsledere og mange andre har deres egne dagsordner og udfordringer i den strategiske anvendelse af it. Disse lederes opfattelse og anvendelse af informationsteknologien bliver i de kommende år afgørende for arbejdet i it-afdelingen fra it-chefen til yngste udvikler.
Integrationen af forretning og it er nemlig i fuld gang ude i danske virksomheder, og modenheden vokser. Det syder af spændende initiativer. Det medfører et øget behov for en journalistisk dækning af denne smeltedigel af forretning og it. It-lederens rolle i den forening bliver helt central, men ligeså central bliver den rolle, som forretningens repræsentanter spiller.
Det betyder, at det giver mindre og mindre mening udelukkende at fokusere på CIO'ens rolle. Derfor bliver denne udgave af det danske CIO-magasin det sidste.
Efter påske tager Computerworld nemlig i stedet hul på en ny fokuseret dagsorden, der har integration af forretning og it i fokus og dækker den strategiske anvendelse af it både i private og offentlige virksomheder intensivt. Det sker under overskriften Computerworld Executive, som dækker over en systematisk redaktionel dækning af trends, cases og nyheder, der handler om den strategiske anvendelse af it.
På print vil Computerworlds ugentlige avis derfor fremover opruste dækningen af strategisk it-anvendelse med analyser, interviews og cases. En gang om måneden vil avisen Computerworld desuden bringe et større it-strategisk tema, som læserne af CIO kender fra magasinet.
På internettet introducerer vi samtidig et nyhedsbrev for digitale ledere, som vi kalder Computerworld Executive Newsletter. Nyhedsbrevet leverer en gang om ugen et overblik over de seneste trends fra hele verden, til orientering, inspiration og debat for alle ledere med it-interesse. Computerworld Executive Newsletter er gratis. Det kræver blot, at man tilmelder sig, hvilket kan ske via Computerworld.dk.
Vi nedlægger ikke brandet CIO. Det er ejet af den globale IDG-koncern, som også ejer Computerworld. I USA arbejder en stor stab af dygtige journalister på magasinet CIO, hvis artikler og analyser Computerworld har eneret på i Danmark. Vi vil derfor også fortsat trække på vores amerikanske kolleger og markere særligt udvalgte historier om strategisk it-anvendelse i Computerworld Executive med det velkendte CIO-logo.
Vi håber, du vil være en fast læser fremover både i avisen og online. Vi vil i hvert fald gøre vores yderste som medie for at møde dine behov. For at være med fra begyndelsen af Computerworld Executive, kan du tilmelde dig vores nye nyhedsbrev, som udkommer første gang den 17. april. Tilmelding kan ske på denne adresse: www.cw.dk/exec

OriginalModTime: 20-03-2007 13:08:03




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere