Fra millionby i Indien til softwareudvikler i Nærum

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. marts 2007.


Der er omtrent en halv jordomsejling mellem Abdul Khadars fødeby i Indien og Software Innovations kontorer i Nærum nord for København, hvor han i dag har sit første fuldtidsjob som softwareudvikler.

Abdul Khader er ansat i Software Innovation efter endt kandidatstudiem i softwareudvikling på IT-Universitetet i København. Han udarbejdede sit speciale i samarbejde med virksomheden. Specialet handler om sikre, at hemmelige data forbliver hemmelige for uvedkommende, når de transmitteres gennem webservices. I dag arbejder han konkret med at tilpasse software til Domstolsstyrelsen.
Han er opvokset i millionbyen Hyderabad, der med sine 8,1 millioner indbyggere er Indiens femtestørste by. Byen ligger midt i landet og er en af Indiens mere veludviklede byer, hvor der er god vækst i brancher som bio- og informationsteknologi.
Efter en bacheloruddannelse i it var Abdul Khadar stadig sulten efter mere viden, men der er ingen kandidatuddannelse i it i Indien. Derfor var han nødt til at kigge uden for landets grænser.

Da du skulle vælge din overbygning, overvejede du også, om du skulle læse i Storbritannien, Tyskland og Australien. Hvorfor valgte du Danmark?
"På IT-Universitetet kan man selv sammensætte sin uddannelse. Det gav mig den fleksibilitet, som jeg ledte efter. Jeg vidste, at jeg ville fortsætte med at læse it, så det var den bedste mulighed. Flere af mine søskende har også læst og arbejder nu i udlandet. Jeg har en bror og en søster i USA. Min bror i USA arbejder med it, og min søster har en it uddannelse, men hun er hjemmegående nu."

Hvorfor har du valgt it som din levevej?
"Da jeg gik i folkeskolen, var jeg meget fascineret af computere. Jeg var meget begejstret for at spille computerspil i stedet for at tegne og male. Det gjorde mig nysgerrig efter at vide, hvad der foregår inde i en computer. Da jeg begyndte min it-uddannelse i Indien, fik jeg hurtigt sporet mig ind på webprogrammering, og den interesser har jeg fulgt resten af studiet. Jeg spiller også stadig computerspil. Jeg holder meget af at spille skak mod computeren eller andre spillere, og jeg bruger omtrent en dag hver anden weekend på at spille."

Hvilke karriere-ambitioner har du?
"Inden for den næste fem år ser jeg gerne mig selv som system­arkitekt eller teamleader her i Software Innovation. Med en længere tidshorisont sigter jeg højere. Jeg vil gerne være direktør en dag også gerne her i Software Innovation. Det er en fascinerende tanke at komme til at arbejde som leder. Jeg vil gerne blive ved med at arbejde her, så længe jeg kan forfølge mine karrieremål.

Hvad er de største kulturforskelle mellem Indien og Danmark?
"Jeg må indrømme, at jeg var overrasket over, hvor frit ungdommen lever i Danmark. De er nærmest frie til at gøre, hvad de vil. Det er anderledes i Indien. Der er man som ung mere afhængig af sine forældre, og derfor indordner man sig også meget mere. Desuden er madkulturen også en del anderledes. I Indien spiser vi typisk ris med en karryret til. Jeg foretrækker at spise varm mad, men danskerne spiser ofte kold mad. I kantinen på arbejdet er der dog varm mad, men jeg spiser ikke svinekød, så der holder jeg mig mest til fisk og salat.
c.carlsen@cw.dk

OriginalModTime: 12-03-2007 12:51:50




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere