Kunøe får IT-Prisen for effektivt købmandskab

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. marts 2007.


IT-Branchen hyldede i aftes Ib Kunøe med IT-Prisen 2007. Han har en sjælden næse for at finde præcis de mennesker og det team, der får tingene til at lykkes, hedder det i begrundelsen.
it-prisen

Med fødselsdatoen 29. november 1943 burde Ib Kunøe for længst have stemplet ud fra arbejdslivet og nydt sit otium med golf og andre kreative sysler. Det gør han så også - altså spiller golf og smeder jernskulptur, men han gør det for at slappe af fra fuldtidsjobbet som særdeles aktiv ejer af en række it-selskaber. Selskaber han først for alvor har investeret i efter dotcom-boblen brast og siden brugt til bogstavelig talt at give dele af den danske it-branche kunstigt åndedræt.
På knap et år har Ib Kunøe brugt sin kontrollerende aktiepost i it-infrastrukturforhandleren Topnordic til at skabe Nordens største it-forhandler, ved at købe op, skære fra og fusionere Topnordic, Ementor og Atea. Den nordiske it-koncern er med Ib Kunøe for bordenden i bestyrelseslokalet klar til at tage kampen op mod europæiske udfordrere som tyske Bechtle, britiske Computacenter og det omsætningsmæssigt dobbelt så store britiske SCC.
Mennesker i centrum
Det lederskab har netop fået it-branchen til at hylde Ib Kunøe med IT-Prisen 2007. Det er snart 20 år siden, han i 1988 solgte sin halvdel af det danske Mercuri Urval-selskab, som han selv var med til at stifte i 1974, året efter han havde forladt forsvaret, hvor han havde fået sin formelle uddannelse som linjeofficer.
Som mange andre officerer blev det mennesker, der kom i centrum for Ib Kunøes karriere. Rekrutteringsvirksomheden Mercuri Urval blomstrede og voksede fra Danmark ud i Europa, hvor den grundlagde ikke bare Ib Kunøes formue, men også hans sjældne næse for at finde præcis de mennesker og det team, der kan få tingene til at ske.
"Det handler om at pille stjernerne af folks skuldre og få alle til at levere deres bedste sider. Der skal ikke være nogen skjulte dagsordner, for det handler om at etablere hurtige og fleksible beslutningsprocesser og skabe tætte personlige relationer."
Sådan sagde Ib Kunøe i et interview med Computerworld for et år siden. I samme interview sagde han også:
"Jeg tænker på, om det er en god forretning - om jeg tjener penge. Længere er den ikke." Og at han kan tjene penge, har Ib Kunøe demonstreret gennem investeringer i forskellige brancher.
Automatisering i centrum
Automatisering med informationsteknologi og mulighederne i internettet rettede for alvor Ib Kunøes blik mod it-branchen. Han var med til at skabe Telmore, hvor filosofien netop var selvbetjening via internettet, og hans andel i Topnordic har sin oprindelse i Systemforums betalingsstandsning i 2001, hvor selskabets e-handel med hardware blev fusioneret med Topnordic.
Telmore blev solgt til TDC. Mens Topnordics børsnotering blev brugt som værktøj til at skabe udvikling. For Ib Kunøe mener, at børsnoteringer skal bruges aktivt.
"Risikovillig uden at være overmodig" kalder priskomiteen bag IT-Prisen Ib Kunøes aktiviteter. Det friske pust eller kunstige åndedræt kommer fra det villa-kontor i Hellerup, hvor Ib Kunøes Consolidated Holdings holder til og håndterer investeringerne fra de store som Ementor og Columbus IT-Partner over mellemklassen i Danware og Gatetrade til mindre selskaber og ejendomsinvesteringer.
Men det er ikke komplicerede transaktioner og investeringer det hele. Sidste sommer fortalte han i Berlingske Tidende om sit hemmelige fristed, hvor han smeder jernskulpturer:
"Et sted, hvor man rigtig slapper af, er Raadvad. Her virker mobiltelefonen ikke. Man kører ind i skoven og kommer til et helt andet miljø. Ingen kan rigtigt få fat på en. Jeg har et fantastisk 337 kvadratmeter værksted. Det er simpelthen dejligt," fortalte årets modtager af IT-Prisen, Ib Kunøe, til Berlingske Tidende.

j.horsager@cw.dk

billedtekst: prisvinder "Risikovillig uden at være overmodig" kalder priskomiteen bag IT-Prisen Ib Kunøes aktiviteter.
Foto:
Nicolai Howalt/BAM

bokse:
Derfor får Ib Kunøe IT-Prisen 2007
"IT-Prisen 2007 går til en person, der om nogen har tilført den danske it-branche godt og sundt købmandskab.
Ib Kunøe har gennem årene fået en stribe it-virksomheder
til at stå stærkt og klart i offentlighedens lys - senest Topnordic, Ementor og Gatetrade.
Ib Kunøe er risikovillig uden at være overmodig. Han har
en højt udviklet evne til at se de alliancer, der skal indgås, for at få en forretning til at udvikle sig. Og han har en sjælden næse for at finde præcis de mennesker og det team, der kan få tingene til at lykkes.
Ib Kunøe og hans aktiviteter er det modsatte af varm luft.
Det er konkret, snusfornuftigt og aktivt købmandskab. Og så er dagens prisvinder usædvanlig villig til at dele sin viden og sine erfaringer med andre."

Modtagere af IT-Prisen
2007: Ib Kunøe, stifter og formand for Consolidated
Holdings.
2006: Janus Friis, medstifter af Skype.
2005: Peter Wilmar Christensen, Martin Manniche og
Anne Marie Cramer, KiSS Technologies.
2004: Jakob Lyngsø, adm.dir. IT-Branchen.
2003: Ej uddelt.
2002: Mads Tofte, direktør IT-Højskolen.
2001: Kim Østrup, underdirektør IBM.
2000: Ej uddelt.
1999: Allan Fischer-Madsen, adm.dir. Devoteam
Fischer & Lorenz.
1998: Hermann Weidemann, kommunaldirektør
Næstved Kommune.
1997: Erik og Preben Damgaard, stiftere af
Damgaard Data.
1996: Mads Bryde Andersen, professor, dr. jur.
Københavns Universitet.
1995: Frank Jensen, it- og forskningsminister.
1994: Jesper Balser, stifter af Navision.
1993: Lars Kolind, adm.dir. Oticon.
1992: Claus Erik Christoffersen, Ole Lading, Knud Arne
Nielsen, Tom Hertz, stiftere af Dansk Data
Elektronik.
1991: Michael Mathiesen, stifter af 2M Invest.

OriginalModTime: 12-03-2007 12:48:35




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere