Så grimt var internettet engang

Kan du huske, hvordan danske hjemmesider så ud for ti år siden? Set med nutidens øjne var de ikke ligefrem visuelle festbomber. Vi viser her, hvordan du graver de gamle sider frem igen.

Så grimt var internettet engang

Var du på nettet tilbage i 90'erne? Så kan du måske huske, hvordan hjemmesiderne så ud dengang. Det kan også være, at du har fortrængt det - med hjælp fra en psykolog.

For de var ikke ligefrem visuelle festbomber, men i stedet websider med store mængder tekst.

Det skyldtes ikke mindst, at der skulle tages højde for, at mange sad med langsomme modem-forbindelser på det tidspunkt, og det derfor tog tid at få indlæst en billedtung-side.

Selv om de fleste hjemmesider i dag er ændret dramatisk, kan du alligevel godt få et gensyn med deres gamle udseende.

Et godt sted at begynde er på archives.org/web - også kendt som WayBack Machine. Her indtaster du bare adressen på hjemmesiden, som du vil grave frem fra fortiden.

Efterfølgende vil du få en oversigt med årstal og link til forskellige udgaver af hjemmesiden. Så er det bare om at klikke løs og tage sig en retro-surftur tilbage i tiden.

Desværre er annoncer og enkelte fotos ofte forsvundet fra de gamle websider - men det giver alligevel et indblik i, hvordan internettet så ud for mange, mange år siden.

Alternativt kan du også prøve at grave hjemmesider frem på webmuseum.dk. Denne side har i skrivende stund ikke en enorm samling af gamle websider, til gengæld er de mere komplette og mangler ikke fotos eller annoncer. Webmuseum.dk er et online-museum, der forsøger at formidle internettets historie, og det er muligt selv at indsende screenshot af gamle hjemmesider.

På den næste side har vi eksempler på, hvordan hjemmesiderne for PC World, Ekstra Bladet, Google og Jubii så ud for ti år siden.

For ti år siden...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere