Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. februar 2007.
Mange it-kyndige personer fra private virksomheder, myndigheder, uddannelsesinstitutioner med mere deltog i CIO Innovation Forum. Her er et par af deres bud på, hvad der skal ske for at styrke danskernes niveau af digitale kompetencer.
Find Gravesen, studie- og it-chef, CVU Vita
Vi mangler en færdighed i det formelle uddannelsessystem på linje med læsning og skrivning. Vi mangler it-kompetencer som en basal indlæring som alle bør besidde for at begå sig i samfundet.
Dels skal politikerne forstå, at digitale kompetencer er en forudsætning for at begå sig ligesom læsning og skrivning. Dels mangler vi nutidens H.C. Andersen. Han viste, at skrivning og læsning løfter vores fantasi og giver mange oplevelser. På samme måde mangler vi en, der kan vise, hvad it kan bidrage med.
Michael Skånstrøm, CIO, Lundbeck
Nye folkeskolelærere kan eksempelvis være ambassadører for nye undervisningsformer og digitalt undervisningsmateriale. Derfor er det vigtigt at få integreret it i undervisningen. Vi skal for eksempel ændre undervisningsformer og undervisningsmaterialer. I den forbindelse er det nødvendigt at tage fat der, hvor vi skaber undervisningsmaterialerne, ligesom det er vigtigt at få fat i lærerseminarierne.
Jens Petersen, CIO, Ringsted Kommune
Vi skal have meget bredt fat i befolkningen og kvalificere tankesættet i alle relationer, som man som mennesker befinder sig i. Det er vigtigt, at det drives af nytteværdi og af incitament. En metode kunne være at bringe mennesker med forskellige kompetencer sammen, så der opstår en symbiose mellem dem, der kan noget med it, og dem, der ikke er så it-mindede. Det mangler i dag.
Annelone Jensen, kontorchef, Økonomistyrelsen
Dels skal vi skabe nogle rollemodeller, som de unge kan se op til, og som de kan sammenligne sig med. Dels skal branchen have et bedre ry. Vi skal have nogle succeshistorier i aviserne frem for de evindelige skandalehistorier. Jeg tror, at mange ikke opfatter, hvad faget egentlig indeholder.
I øjeblikket ser vi dansk filmkunst fremhævet internationalt med priser - i den branche hører vi ikke om elendighederne, selv om de sikkert også er der. Tager man it, så er det sjældent et emne, der bliver fremhævet som noget godt.
OriginalModTime: 08-02-2007 14:25:24