HP høster frugterne af fem års integration

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. januar 2007.


Walther Thygesen har fra forskellige chefjob i HP's europæiske organisation været helt tæt på integrationen af HP og Compaq. Sammen med sine 150.000 kolleger kan han nyde, at både økonomiske resultater og aktiekurs går op på trods af skandalerne i it-gigantens bestyrelse.

Hardwareveteran - ikke på den støvede og hengemte måde, men derimod på den stålsatte og effektive måde, der skaber overblik og indflydelse. Det er knap to år siden, Walther Thygesen overtog jobbet som administrerende direktør for HP Danmark. Men siden 1994 har han haft europæiske chefjob i hardwarevirksomheder fra Apple over Compaq til HP.
- Udviklingen har vist, at det var rigtigt ikke at satse på software og services, som mange iagttagere ellers pegede på, var den eneste vej frem ved fusionen af HP og Compaq. Der har været en generel tendens til at undervurdere hardware, men nu kan vi se, markedet spiller med os, siger Walther Thygesen.
Efter en hård aktionærkamp købte HP i maj 2002 hardwareleverandøren Compaq. Men HP's daværende topchef Carly Fiorina måtte i al offentlighed kæmpe hårdt med medlemmer af sin egen bestyrelse og deres støtter blandt aktionærerne for at få handlen på plads.

Walther Thygesen var i 2002 chef for Compaqs nordiske aktiviteter. Efter fusionen blev han rykket opad i den europæiske organisation, hvor han nåede at være ansvarlig for salget i Nordeuropa og i ledelsen af HP's Customer Solutions Group i Europa, inden han for to år siden blev direktør for det danske selskab.
- Hele HP har været gennem en lang rejse. Fra 2002 til 2004 handlede det meget om strukturen og tilpasningen. Men samtidigt var årene op til 2002 et par dårlige år for erhvervsmarkedet, som nærmest faldt sammen, fortæller Walther Thygesen.
Den nye it-gigant havde da også svært ved at levere resultater. I august 2004 skød ledelsens forventninger så meget forbi kvartalsresultatet, at aktiekursen tog et dyk på 15 procent. Og i løbet af de kommende måneder blev presset på Carly Fiorina så stort, at hun i februar 2005 måtte forlade HP.

Den karismatiske og visionære Carly Fiorina blev afløst af den omkostningsfokuserede topchef fra NCR, Mark Hurd, der straks gik i gang med at fjerne overflødigt fedt. Walther Thygesen ser det ikke som noget unaturligt, at så stor en fusion har skullet have to topchefer for at nå helt i havn.
- Mange af de ting, som Carly Fiorina gjorde, var helt rigtige. Mark Hurd har så flyttet fokus over på udvikling og salg ved at fokusere på omkostninger og en flad organisation med færre ledelsesniveauer, siger Walther Thygesen.
- Bundlinjen er, at vi de sidste seks kvartaler har været i stand til at levere højere mål end forventet. For os handler det om at være bedst til at levere infrastruktur.
På det danske marked oplevede HP i regnskabsåret 2005/2006 en samlet vækst i omsætningen på 16 procent. Og på markedet for storage lykkedes det HP at gå fra en markedsandel på 27 til 40 procent.
- Det danske marked afspejler verdensmarkedet. Men generelt har HP en større markedsandel i Nordeuropa end i resten af verden, siger Walther Thygesen og understreger:
- Vores vækst er i høj grad enterprisemarkedet. Og her er løsninger nøgleordet.
- For mange virksomheder er it-udgifterne vokset hurtigere end virksomhedens vækst generelt. Men nu er mange virksomheder inde i en udvikling med gode overskud, så med de rettet it-investeringer kan it-forbruget falde drastisk i forhold til omsætningen.

HP er godt positioneret til at drage nytte af den udvikling. For virksomhedernes arbejde med it-governance og herunder leverandørstyring giver efter Walther Thygesens opfattelse fordel til leverandører med en stor spændvidde.
Det er ifølge Walther Thygesen infrastrukturinvesteringerne, der driver markedet, fordi mange virksomheder lige nu skal igennem en udvikling med centralisering af applikationer, virtualisering og udvikling af datacentre. En udvikling fra det, han kalder dyre it-øer, til effektive automatiserede datacentre.
Det fuldt automatiserede datacenter er da også det ene af de tre vækstområder, som HP har defineret til potentielt at rumme en global omsætning på en billion dollars i 2009. De to andre er imaging og printing samt mobilitet.
Men hvad så med skandalerne, der ryster HPs bestyrelse i form af ulovlige metoder for at finde ud af, hvem der lækkede oplysninger til pressen i den snart evigt verserende strid om Carly Fiorinas arbejde for koncernen? Tjae... ligesom aktionærerne lader kunderne i Danmark ifølge Walther Thygesen ikke til at bekymre sig.
De er mere interesserede i effektive løsninger end sæbeopera.

Faktaboks:
Walther Thygesens blå bog
Walther Thygesen er født i 1950 og uddannet civilingeniør fra DTU, som er suppleret med en MBA i finance og marketing fra Stanford University.

1994-1996: President, Apple Computer Europe.
1996-2000: General manager, Compaq Danmark.
2000-2002: Vice president og general manager,
Compaq Norden.
2002-2004: Vice president og general manager,
HP Nordeuropa.
2004-2005: Senior vice president Consumer Solutions Group, HP EMEA.
2005- Vice president og general manager,
HP Danmark.

billedtekst: optmisme Vice president og general manager Walther Thygesen, HP, forudser, at it-væksten i 2007 godt kan snige sig op på 10 procent næste år mod Gartners og IDC's forventning om seks til otte procent. Og er man i de rigtige områder, så kan væksten bliver højere endnu, mener han.

OriginalModTime: 25-01-2007 14:54:07




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere