... og den kapitalstærke webshop

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. januar 2007.


Direktør Claus Kristensen bruger millioner på at gøre Wupti.com til en af de tre største hårde hvidevare- og elektronikforretninger i Danmark.

De to stiftere af den nye netbutik Wupti.com - Torben Mouritsen og Claus Kristensen - så et stort et hul i e-markedet, de bare måtte fylde ud.
- Jeg kunne se, hvor stor gavn mine kunder havde af netbaserede handelsløsninger, og Torben kunne se, at markedet blev mere modent, og at nettet var hastigt på vej ind i hårde hvidevarer, siger direktør Claus Kristensen fra Wupti.com.
Sådan gik det til, at en tidligere direktør for hårdehvidevarekæden Punkt 1 (Torben Mouritsen) og en tidligere hostingchef for TDC A/S gik stort ind i nethandel for at opfylde et stigende behov for at servicere forbrugerne med nethandelsmuligheder.

Bakket op af det østjyske energiselskab NRGI, der sidder på 51 procent af ejerskabet i Wupti.com, satses der stort og hårdt på at få succes fra start.
- Vores mål er, at blive en af de tre største aktører på markedet for hårde hvidevarer og forbrugerelektronik i Danmark, ikke bare på nettet, men i det hele taget, siger Claus Kristensen.
Med et markedsføringsbudget, der tælles i tocifrede millioner, har Wupti.com da også bombarderet os med både tv-reklamer og annoncer. Med et meget klart formål:
- Der er mange små netbutkker inden for hårde hvidevarer og elektronik, men ikke en stor, der for alvor trænger igennem. Ved at foretage en massiv markedsføring tror vi på, at vi kan slå vores navn fast i folks bevidsthed og dermed gøre en forskel i markedet, siger Claus Kristensen.

Ud over den storstilede markedsføringsindsats kan Wupti.com også brillere med at have Danmarks største internetbutik med 8.000 varenumre inden for vaskemaskiner, køleskabe, fladskærms-tv, dvd-optagere og lignende.
Selve e-handelsløsningen må også betegnes som state-of-the-art. Der er tale om en fuldautomatiseret løsning med fuld integration til leverandørerne. Det betyder, at Wupti.com automatisk får opdaterede produktkataloger på hjemmesiden,. Der er intet lager, ordrerne kører helt automatisk igennem, uden at nogen sidder og piller i dem.
De 14 ansatte udfører service (før salg og efter salg), varetager indkøbsfunktionen og står for markedsføringen.

Det har taget Netcompany seks måneder at udvikle den avancerede e-handelsløsning til Wupti.com. Direktør Claus Kristensen forsikrer, at investeringen har været væsentligt større, end de få 100.000 kr. man ellers kan købe en professionel e-handelsløsning for.
- Vi tror på, at det kan gavne os på længere sigt, at vi er gået hele vejen med fuldautomatisk integration med leverandørerne. De penge vil være tjent hjem, siger Claus Kristensen.
Indtil videre har der været 10.000 handler over Wupti.com siden 13. november, hvilket borger for en pæn omsætning, da det er relative store og dyre varer, der handles med.
Når Wupti.com er konsolideret på det danske marked, går erobringstogtet videre mod de andre skandinaviske lande.

OriginalModTime: 25-01-2007 13:54:45




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere