Den lille iværksætter ...

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. januar 2007.


Stine Bødker Hansen håber, at hendes lille nystartede netbutik med brugt børnetøj kan være vejen ud af et liv på kontanthjælp.

Stine Bødker Hansen var bare 19 år, da hun i 2000 første gang prøvede kræfter med nettet. Som nybagt teenagemor havde hun et stort behov for, at tale med andre i hendes situation.
Hun tog derfor sagen i egen hånd på utraditionel facon.
- Jeg var med til at starte forældrehjemmesiden mor-far.dk for at få ligesindede at tale med, siger Stine Bødker Hansen.
I dag er Stine 25 år, og har forladt mor-far projektet. Og er i øvrigt blevet mor igen.
En kronisk mavesygdom har forhindret hende i at bruge sin handelsskoleuddannelse i et fuldtidsjob, og da ingen virksomheder har tilbudt hende en elevplads på nedsat tid, har hun længe været henvist til kontanthjælp.

Iværksættertrangen har dog rumsteret i hende hele vejen igennem, og sidste sommer gjorde hun så noget ved det og gik i gang med at realisere drømmen om egen forretning.
I november 2006 åbnede hun netbutikken brugt-bornetoj.dk, hvor forretningsideen er at købe brugt kvalitetsbørnetøj og videresælge det på nettet.
- Jeg havde brug for at komme ud af kontanthjælpssystemet, hvor man godt kan føle sig forfulgt og kontrolleret hele tiden. Med netbutikken får jeg lov at vise, at jeg godt kan ordne noget selv, siger hun.
Det går lidt trægt med kunderne - dem har der været 144 af siden etableringen, og halvdelen af dem får tilsendt forretningens nyhedsbrev.
Hun venter i øjeblikket på at få lavet en Dankort-indløsningsaftale med PBS og forventer, at salget får et boost, når aftalen er på plads.

Markedsføringen er der styr på, føler hun.
- Jeg bliver kontaktet næsten hver dag af folk, der vil sælge. Ellers går jeg ind på forskellige fora, f.eks. mor-far og ung mor og reklamerer med bannerreklamer, siger Stine Bødker Hansen.
Det bliver også til mere traditionel reklame på print, blandt andet små sedler, der vedlægges de ordrer, der sendes ud, og forskellige plakater, der hænger i hjembyen Slagelse.

Oprindeligt var det hendes mening at åbne en fysisk butik i lejede lokaler, men det viste sig at være en større investering, end privatøkonomien kunne holde til.
- Jeg opdagede hurtigt, at jeg kunne spare en masse penge ved at være på internettet. Det har været en meget billig opstart, siger hun.
Udgifterne består foreløbig af betalingen for registreringen af domænenavnet og et engangsbeløb på 1.000 kr. til den webdesigner, der har lavet designet og html-kodningen. Vareindkøb klares via kassekreditten i banken.
Hele molevitten kører fra hjemmepc'en på open source softwaren - OS Commerce, og backup foretages på nettet.
- Jeg kan ikke leve af det endnu, men jeg bor sammen med min mand, der kan bidrage. Men jeg bliver ved så længe det er muligt, og jeg vil også gerne holde det kunstigt i live. For jeg tror på ideen, siger Stine Bødker Hansen.

Billedtekst: selvværd?- Jeg havde brug for at komme ud af kontanthjælps­systemet, hvor man godt kan føle sig forfulgt og kontrolleret hele tiden. Med netbutikken får jeg lov at vise, at jeg godt kan ordne noget selv, siger Stine Bødker Hansen. Hun driver netbutikken brugt-bornetoj,dk fra sit hjem i Slagelse. Foto: Jens Nielsen

OriginalModTime: 25-01-2007 13:50:29




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere