Det simple, trådløse net har stadig potentiale

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. januar 2007.


Selv om der er meget snak om avancerede trådløse løsninger til virksomhederne - såsom UMA-telefoni, trådløs og mobil IP-telefoni samt WiMAX - mangler masser af virksomheder stadig at høste fordelene af det simple trådløse net.

Der er stadig masser af lavthængende frugter at høste for virksomhederne og et stort potentiale, der er uforløst. Det mener Christian Hjortgaard, partner i netværksselskabet Conscia, der lever af at levere netværk og IP-kommunikation til virksomheder.
- Mange virksomheder har endnu ikke gjort deres netværk trådløst, og de vil kunne høste fordele i for eksempel møderum og åbne områder i virksomheden, siger han.
Det samme tyder tal fra IDC Nordic på. Analysehuset spurgte sidste sommer 600 it-chefer i Norden om virksomhedens mobilitet, og blot hver tiende angav, at deres virksomhed havde WLAN.
Så selvom meget af snakken hos it-leverandører går på næste bølge af mobilitet og trådløse løsninger, er der mange virksomheder, som endnu mangler at komme på første bølge og etablere virksomhedens første trådløse net.
- Jeg tror, at en del af årsagen er, at trådløse net har et dårligt ry. Mange tænker, at trådløse net er lig med dårlig sikkerhed. Sådan var det desværre også i starten i nogle tilfælde, men i dag kan man med lidt omtanke opnå et sikkerhedsniveau på det trådløse net, der er fuldt på højde med sikkerheden i det kablede netværk, siger Christian Hjortgaard.

Han mener, at alle slags virksomheder og virksomheder i alle brancher kan få fordel af trådløse net.
- Ud over fordelene med netadgang i for eksempel møderum og åbne arealer, hvor virksomhedens medarbejdere bare kan tage den bærbare med og stadig være på nettet, kan man med trådløst net opnå en række andre fordele. Det kan for eksempel være en mere fleksibel og fri indretning og mulighed for at give gæster og kunder adgang til netværket og internettet, når de er på besøg, siger han og fortsætter. Endelig kan det give mulighed for at telefonere fra den bærbare, siger Christian Hjortgaard.

Han peger på, at hvis virksomheden i øvrigt har indført IP-telefoni, kan medarbejderne med det rette program (en softphone) til den bærbare og et headset også bruge den bærbare computer som telefon.
- Det er dog de færreste virksomheder, som er så langt. Der er stadig rigtigt mange af de basale frugter at høste, siger Christian Hjortgaard og peger dog på, at man ikke skal tro, at man helt kan erstatte det kablede netværk.
- Vi betragter det trådløse net som supplement til og ikke en erstatning for det kablede netværk, siger han.
- Dertil er kapacitet og hastighed endnu for ringe. Der er stadig et stykke vej, til man helt kan slippe det kablede netværk, ligesom en del stationære IP-telefoner og printere stadig forudsætter et stik i væggen, siger Christian Hjortgaard.

Faktaboks:
Tænk forretningsgangen igennem igen
Jörg van den Berk, underdirektør i TDC Mobil Erhverv, opfordrer alle virksomheder, som overvejer en trådløs fremtid, til at tænke hele forretningsgangen igennem igen. For, som det er tilfældet med mange andre tilfælde, hvor man indfører it-systemer, vil man få det største udbytte af indførelsen af trådløst net, hvis man benytter lejligheden til at gentænke forretningsgange og integrere og tilpasse dem til det nye it-udstyr. I dette tilfælde trådløst og mobilt udstyr.
- Man skal huske, at indførelsen af trådløst og mobilt udstyr kan være en god motivation til at gentænke forretningsgangene, så man ikke bare gør tingene billigere fremover, men også bedre. For eksempel skal man indrette skærmbillederne på sine PDA'er, så medarbejderen blot med nogle klik kan svare på for eksempel en ordrebestilling og derved ikke behøver skrive noget på PDA'en, siger Jörg van den Berk.

Faktaboks:
Træk en grænse
IDC-analytiker Brian Troelsen peger på, at det er vigtigt at trække i bremsen, efterhånden som medarbejderne bliver mere og mere mobile:
- Der er en grænse. Det er ikke holdbart, hvis folk bare arbejder mere og mere, selvom de i princippet kan nås døgnet rundt. Folk skal sørge for at få slukket en gang imellem.

Billedtekst: åbne områder - Mange virksomheder har endnu ikke gjort deres netværk trådløst, og de vil kunne høste fordele, siger Christian Hjortgaard, partner i netværksselskabet Conscia.

OriginalModTime: 17-01-2007 13:36:18




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere