Nu bygger vi i Second Life

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. december 2006.


Sammen med IBM og Innovation Lab bygger Computerworld et mediehus i den virtuelle verden Second Life. Computerworld vil udforske mulighederne for at give brugere nye oplevelser.

Helt ærligt. Hvad er der specielt ved en bar mark med kraner, stilladser og arbejdsmænd?
Ikke meget. De fleste af os vader forbi med tankerne på konen, kontoret eller kommoden.
Og så alligevel er netop denne byggeplads anderledes. Den findes nemlig ikke i denne verden men i den virtuelle verden, Second Life, hvor Computerworld, IBM og Innovation Lab er gået sammen om at bygge et hus - House of Horizons.
Ideen med det nye hus er at teste de yderste grænser for, hvad en tredimensionel virtuel verden kan tilbyde sine brugere.
Og vi på Computerworld satser på, at vi kan udnytte huset til at give de mennesker, der dagligt klikker sig ind på vores hjemmeside, helt nye oplevelser ved at skabe en port mellem www.computerworld.dk og det nye hus. Og på samme måde at hægte Computerworlds redaktion i Valby sammen med det virtuelle mediehus ved at sende nyheder på tværs af de to indgange til Computerworld.

Selve huset konstrueres i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema med henblik på at udnytte de muligheder, som et virtuelt rum giver.
- Vi har ophævet alle regler med det nye hus. Vi har hverken bygningsreglement eller tyngdeloven at tage hensyn til, siger Anne Qvist, designchef i Arkitema. Som et element har huset et møderum frit svævende i den blå luft.
Vi håber på, at vores brugere vil være med til at udvikle det nye hus i Second Life til en anderledes platform for nyheder, viden og debat. Om noget tilbyder en virtuel verden en kontaktflade i tre dimensioner, og det vil vi forsøge at udnytte. Som et eksempel får diskussioner et andet format, hvis man "står over for hinanden" i Second Life frem for at skrive sine indlæg på en todimensionel internetside.
En anden mulighed er at skabe "ormehuller" mellem vores traditionelle hjemmeside og huset i Second Life, så en bruger med et klik kommer ind i det nye virtuelle hus. Dette vil dog kræve, at vedkommende har oprettet sig som bruger i Second Life. Hvad andet, Computerworld vil byde på, vil indtil videre være en overraskelse.

Billedtekst: en slags Byggeplads?Lige nu arbejder IBM, Innovation Lab og Computerworld sammen med arkitektfirmaet Arkitema på at opføre et hovedkvarter i Second Life. Tegningerne af huset er endnu ikke klar, så aktiviteterne på byggepladsen er mest til pynt.

OriginalModTime: 07-12-2006 14:04:59




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere