USA vil kulegrave Second Life

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. oktober 2006.


Virtuelle verdener Antallet af brugere i de virtuelle universer som Second Life og World of Warcraft stiger dag for dag, og det åbner for juridiske slagsmål, hvis man bliver bedraget i et virtuelt univers. I sidste ende er det nemlig rigtige penge, det drejer sig om.

De virtuelle verdener omsætter for så store beløb, at den amerikanske kongres nu lancerer en undersøgelse af disse fænomener. Måske behov for lovændringer i Danmark.

Indbyggerne i Second Life spenderer op mod 2,8 millioner kroner hvert eneste døgn. Og iværksættere tjener rigtige penge på deres aktiviteter i det virtuelle univers, hvis økonomi vokser med mere end 10 procent om måneden.
Så meget at de amerikanske lovgivere vil have styr på disse økonomiske aktiviteter.
Også et af de største online spilleuniverser World of Warcraft har givet plads til enkeltpersoner og virksomheder, der tjener rigtige menneskepenge på spillet.
Alene på online auktionen eBay kan man finde alt fra guldstykker og figurer til salg for amerikanske dollars.
Den danske forsker, Jan Trzaskowski, fra Copenhagen Buisness School mener ikke, at man kan udelukke, at der kan blive behov for at modificere de danske regelsæt, så de passer til de økonomiske aktiviteter i de virtuelle universer.

Ifølge den internationale nyhedstjeneste Reuters har den amerikanske kongres begyndt at undersøge, hvordan man skal beskatte indkomster fra virtuelle forretninger.
- Du kan til en vis grad argumentere for, at lovgivningen er faldet bagud, fordi man nu kan eje virtuelle værdier og have virtuelle kapitalgevinster uden man har regler for dette, siger Dan Miller til Reuters. Han er senior økonom for kongressens økonomiudvalg.
De voldsomt voksende virtuelle økonomier med millioner af brugere gør det stadigt vanskeligere for lovgivere at ignorere disse. World of Warcraft har flere brugere, end der er indbyggere i Danmark. Og ifølge den amerikanske økonomiprofessor Eric Castranova, Indiana State University, kan den samlede omsætning for disse virtuelle universer ligge over flere milliarder kroner om året.
Umiddelbart mener Jan Trzaskowski dog ikke, at der er behov for at ændre de danske skatteregler. Måske kun i forhold til det at registrere disse indkomster i forhold til skattemyndighederne.

Billedtekst: Skat Skal der betales skat af de virtuelle indkomster optjent i eksempelvis Second Life? Den amerikanske kongres vil undersøge sagen.

OriginalModTime: 26-10-2006 16:04:02




IT-JOB

HusCompagniet A/S

Integration specialist

Unik System Design A/S

Udviklingschef

Unik System Design A/S

People Manager for agile organization
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere