Kære læser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. august 2006.


Du er sikkert enig i, at informationsteknologi kan åbne nye muligheder, skabe vækst og styrke livskvaliteten - hvis vi forstår at bruge teknologien rigtigt.
Danmark har fremragende muligheder for at mestre ­informationsteknologiens digitale forandringskraft - til glæde for den enkelte og de mange. Men når en virksomhed som A.P. Møller-Maersk nedjusterer forventningerne til årsresultatet med milliarder af kroner og blandt andet henviser til problemer med integration af nye it-systemer, så er det et harsk eksempel på konsekvenserne af svage digitale kompetencer.
Behovet for digitale kompetencer bliver ikke mindre af, at vi står over for en ny teknologiepoke med internettet som forandringens epicenter. Hvad enten vi vælger at karakterisere denne nye epoke som Web 2.0, beta-økonomien eller opblomstringen af social computing, så varsler den vidtrækkende og omfattende forandringer. Vi kan skimte konturerne af en helt ny digital kultur.
Hvis vi skal begå os i fremtidens digitale økonomi, er den grundlæggende forudsætning, at vi ser mulighederne og forstår perspektiverne - i fællesskab.
Derfor skriver vi på Computerworld om den digitale avantgarde - de teknologier, mennesker og virksomheder, som former fremtiden. Vi leverer de vigtigste it-­nyheder, vi analyserer perspektiverne, og vi inviterer holdningerne til debat. Fordi gode beslutninger forudsætter indsigt og overblik.

Men vi vil meget mere end det
Computerworld tager nu en lang række initiativer i samarbejde med stærke partnere, som skal styrke debatten om den digitale fremtid. Vi offentliggør initiativerne i løbet af de kommende måneder og håber meget på, at du har lyst til at engagere dig i dem.
Her er to af de første initiativer:

CIO Innovation Forum
Computerworld har i samarbejde med Dansk IT taget initiativ til en tænketank. Her samles topledere og eksperter fra hele Danmark for at nytænke den danske it-dagsorden og formulere konkrete initiativer og tiltag, som kan sikre en mere effektiv anvendelse af it i erhvervslivet og samfundet. Nykredits CIO, Lars Mathiesen, er formand for tænketanken. Computerworld rapporterer løbende om tænketankens arbejde og inviterer læserne til at tage del i debatten.

DM i digital forvaltning
Computerworld har i samarbejde med NNIT og Dansk IT kortlagt, hvilke af Danmarks kommuner, regioner, styrelser og ministerier er dygtigst til moderne digital forvaltning. Det har stor betydning - en effektivt drevet offentlig sektor kan frigøre store samfundsressourcer og styrke livskvaliteten for mange. Nu har vi navne på, hvem der er bedst og hvorfor - til inspiration og debat. Computerworld skriver om resultaterne frem til oktober, hvor vi ­inviterer vore læsere til en konference, der giver mulighed for live debat om perspektiverne.

Meget mere er på vej. Computerworlds ambition er at være ramme om en samtale om vores digitale fremtid. Med de nye initiativer bygger vi en række rum, hvor vi - ikke mindst med din hjælp - kan kvalificere og operationalisere samtalerne mere.
Som abonnent er du automatisk en del af Computerworlds nye univers, som vi samtidig udvider ved at udvikle en lang række nye medietilbud.
Computerworld Online leverer fortsat dagens vigtigste it-nyheder lige så hurtigt, som de sker - via web, e-mail og RSS. Computerworlds ugentlige avis leverer analyser, perspektiv og debat for dem, der vil dybere. Og vores månedlige magasiner og særudgivelser fokuserer på udvalgte temaer for ledere og specialister.
Men som noget nyt tilbyder vi nu også:

Nyheder direkte på mobiltelefonen - du finder dem på http://m.cw.dk
Podcastet version af Computerworld - vi kalder udsendelsen for "Computerweek" - tjek den på www.cw.dk/podcast
Tematiserede blogs, som udvider det redaktionelle univers - læs mere på www.cw.dk/blog

Formålet med tiltagene er selvfølgelig at levere nyheder og debat via kanaler og formater, som passer dine behov bedst. Så fortæl os endelig, hvad du synes.
God læselyst.

Med venlig hilsen,
Mikael R. Lindholm
chefredaktør

OriginalModTime: 17-08-2006 14:06:16




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere