Sander skuffet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. august 2006.


Ministeren vil presse digitaliseringen frem i alle samfunds-sammenhænge.

- Selvfølgelig er det skuffende, at flere borgere og virksomheder ikke får mere ud af digitaliseringen af forvaltningen.
Det siger videnskabsminister Helge Sander (V) i en kommentar til konklusionerne i rapporten "Public Digital Governance 2006".
- En meget stor del af mit program for it-dagsordenen denne politiske sæson handler netop om at fremme digitaliseringen - det er ved at blive en hovedforudsætning for at fungere i dagens verden, siger Sander, hvis dagsorden for den kommende politiske sæson handler om at presse digitaliseringen frem i alle samfundssammenhænge.
- Sammenlægningen af kommunerne har været en sjælden chance for at køre it-projekter sammen og tage et ryk frem. Men i virkelighedens verden oplever jeg, at mange kommuner har prioriteret kræfterne efter at få driften til at fungere, siger han.
Ministeren forventer imidlertid "et kraftigt ryk" på alle digitale områder i de kommende år.
- Der må komme et større pres fra borgerne, som bliver stadig mere vant til at bruge netbanker og e-handel, der repræsenterer nemme og bekvemme løsninger med en række fordele, som flere og flere naturligt forventer at genfinde i kontakten med det offentlige. Digital selvforvaltning med en 24 timers service er jo en klar fordel for alle, siger videnskabsminister Helge Sander.

Læs også interviewet med Helge Sander på side 20-21.

Billedtekst:
Bekymring Videnskabsminister Helge Sander er skuffet over undesøgelsens konklusion.
Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 14-08-2006 15:35:01




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere