Amerikanske super-netværkere besøger København

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. juni 2006.


To amerikanske kapaciteter inden for it-baseret netværksanalyse kommer til Danmark.

Netværksanalyse er et område i dynamisk udvikling, og i næste uge får København besøg af to af de førende amerikanske forskere på dette område. De to professorer Jonathan Cummings og Peter A. Gloor optræder på konferencen "Innovating with diversity," som løber af stablen i København på tirsdag.
- Forskerne vil give deres bud på hvordan virksomheder kan bruge værktøjer til netværksanalyse til at hjælpe teams med at dele viden på tværs af grænser - og hvordan netværksanalysen kan bruges til at styrke en virksomheds innovationsevne, fortæller Trine Nielsen fra Crossroads Copenhagen, der er en af partnerne bag konferencen.

Jonathon Cummings, professor ved Duke University, bruger den sociale netværksanalyse til at forstå og hjælpe virtuelle grupper med at arbejde sammen og stimulere innovation på tværs af landegrænser,
Den netværksanalyse Cummings gør brug af hedder Netvis, og på forskningsprojektets hjemmeside www.netvis.org deler forskeren ud af sine erfaringer til de, der ønsker at få et indblik i hvor effektivt deres teams arbejder omkring et konkret projekt.
Hjemmesiden giver adgang til den amerikanske forskers resultater, og giver samtidig brugerne mulighed for selv at anvende det netbaserede analyseværktøj som Cummings har udviklet.
Dette værktøj kan blandt andet hjælpe til at kortlægge
netværket omkring et team ved at brugerne oplyser navne på deltagerne i projektet, samt navne på andre personer som uformelt hjælper projektet eller teamet.
- Til sidst får du et visuelt billede af netværket, samt input omkring hvilke elementer af samarbejdet, der har fungeret godt, og hvor det fungerer knap så godt, fortæller Trine Nielsen.
På konferencen fremlægger Cummings de seneste resultater af sin forskning, hvad angår kortlægning af sociale og professionelle netværk. Han fortæller også om, hvilke IT-baserede værktøjer han gør brug af, når han kortlægger disse netværk.

En endnu mere avanceret udgave af den virtuelle netværksanalyse præsenteres af Peter A. Gloor fra det legendariske Massachussets Institute of Technology - MIT i Boston.
Sammen med en række andre forskere fra MIT har Gloor som noget helt nyt udviklet en animeret version af netværksanalysen. Den kan bruges til at illustrere, hvordan informationsflowet i en gruppe forløber over tid - og hvordan dette informationsflow indvirker på gruppens innovationsevne.
Denne nyskabende forskning har dannet baggrund for Gloors seneste bog "Swarm Creativity" der blev udgivet af Oxford University Press tidligere på året.
Bogens titel - Sværmens Kreativitet - hentyder til den type samarbejdsformer man ser i et bistade, hvor de enkelte bier arbejder med hver deres opgaver, men alle med det samme fælles mål.
Gloor fokuserer i bogen på det han kalder Collaborative Innovation Networks (Samarbejdende innovationsnetværk), eller COINS. Disse COINS beskriver han som et samspil mellem selvmotiverede mennesker der bruger it-baserede værktøjer til at dele ideer, information og arbejdsresultater.
På den hjemmeside som er knyttet til Gloors projekt, www.ickn.org, finder man et animeret eksempel på, hvordan et netværk omkring en gruppe udvikles over tid.

www.
innovatingwithdiversity.com

OriginalModTime: 01-06-2006 13:55:26




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere