Supercomputer af brugte pc'er og stegeolie

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 2. juni 2006.


eksperiment Alternativt bud på et parallelt cluster til dataintensive beregningsopgaver.
Den har en samlet ydeevne, der ville svare til en Pentium 4 med en klokfrekvens på 25 GHz (hvis man kunne købe sådan en). Den består af 31 pc'er, der var afleveret til genbrug. Og den drives af biobrændsel.
Bag eksperimentet står Alameda County Computer Resource Center. De opbyggede et cluster af 31 computere i forbindelse med messen Maker Faire i april. Alle computerne blev bragt til centeret under messen. Her blev de udstyret med en modificeret udgave af Linux-distributionen ParallelKnoppix, som satte dem til at arbejde sammen i cluster.
Som applikation kørte clusteret blandt andet et 3D-renderingsprogram, POV-Ray. Det kørte et job 15 gange hurtigere end på en 1,7 GHz Pentium 4. Og så fik det altså strøm fra en generator, der afbrændte vegetabilsk olie. Der var tale om brugt stegeolie, som blev filtreret gennem en T-shirt. James fra projektet giver disse begrundelser for valget af strømforsyning:
• Fordi vi kan.
• Fordi vores bygning ikke har nok faser. Generatoren leverede uden problemer 30 ampere ved 110 volt vekselstrøm, og den kan gå op til 100 ampere.
• Fordi vi synes, det er rigtig sjovt.
Endelig mener han, at de med projektet har lavet verdens mest effektive computer. Alt blev nemlig stillet til rådighed uden beregning, så de mange MIPS var i princippet gratis.

samarbejde Der blev indleveret 36 pc'er til clusteret, og 31 af dem kom faktisk til at køre.

Læs mere på: www.accrc.org/cluster/

OriginalModTime: 01-06-2006 14:15:08




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere