Prøv Google Android gratis på din egen computer

Google er fuld af planer for verdensherredømmet. Søgemaskinen er allerede verdens mest udbredte, Chrome OS skal få os til at glemme Microsoft Windows, og Android skal revolutionere alverdens mobiltelefoner. Men nu kan du også nemt prøve det mobile system på din computer. Se vores guide her.

Prøv Google Android på din egen computer

I starten af juli lancerede Google planer om det såkaldte Chrome OS - et styresystem med fokus på små lette bærbare og intensivt brug af onlinetjenester.

Indtil vi ser en beta, er det bare planer - og der er lang vej fra planer til succes. Og måske ender Google endda med et flop, som du kan læse i denne kommentar.

Googles styresystem til mobiltelefoner, kaldet Android, er derimod på markedet nu i telefoner som HTC Magic og HTC Hero, hvor specielt HTC Hero imponerer. Og til efteråret ventes netbooks fra blandt andet Acer parat til levering med Android installeret.

Men hvis du er nysgerrig på Android, kan du allerede nu snuse til det - om end i en begrænset version.

Det skyldes, at Google har lagt en såkaldt LiveCD med Android ud til fri download.

Med cd'en i hus kan du - uden at ændre noget på din pc - prøvekøre Andriod. Eller du kan prøvekøre Android virtuelt, på samme måde som du kan prøve Windows 7 virtuelt på din egen maskine (se guide her).

Du kan i øvrigt også se, hvordan du prøver det langt mere færdige Ubuntu 9.0.4 risikofrit (og gratis) her i vores 5-minutters guide.

På næste side kan du trin-for-trin se, hvordan du kan prøvekøre Android på din computer risikofrit.

Sådan gør du trin-for-trin

Husk: Det første, du skal huske, er, at Android i denne tilstand er version 0.2. Det vil sige at der er et stykke vej til den endelige version - også selvom holdet bag har erklæret, at målet er at lave en version, som er lige så færdig som en Ubuntu-installation.

Trin 1: Start med at hente version 0.2 af Android. Det er filerne liveandroidv0.2.iso.001 og liveandroidv0.2.iso.002, du skal have fat i. Du finder downloaden her.

Trin 2: Filerne .001 og .002 er delt op. De skal samles. Det nemmeste er at bruge det gratis program HJsplit. Download det her.

Du skal bare samle i HJsplit, vælge Join og så vælge filen liveandroidv0.2.iso.001, derefter samler den filerne til én ISO-fil.

Trin 3: Den nemmeste måde at teste Android på er via din egen maskine i en såkaldt virtuel maskine.

Til det skal du bruge programmet Virtualbox som gratis kan hentes her.

Installer Virtualbox ved bare at vælge standardindstillingerne. Vælg dog at tildele 200 megabyte til hukommelsen.

Derefter vælger du under Settings -> CD/DVD-ROM, at du skal anvende et ISO-image og derefter vælge liveandroidv0.2.iso-filen. Se også screenshot fra installationen til højre.

Hvis ikke du vil køre Android virtuelt, kan du også bare brænde ISO-filen til en cd. Derefter skal du blot vælge at boote fra cd'en, og så kører det uden at ændre noget på din pc.

Tip: Vi har dog haft mest succes med at få både netkort og mus til at virke med den virtuelle maskine, mens kun musen virkede på den ældre bærbare vi prøvede cd-installationen på.

Hvis ikke din mus vil virke, så kan du navigere rundt med pile-tasterne, Enter (vælg), Escape (tilbage) og Windows-tasten vil sende dig til hovedskærmen.

Har du brug for hjælp, kan du tage et kig på diskussionen og de mange tricks her.

Husk: Du kan se et galleri af, hvordan Android ser ud på en pc her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere