Kontrolleret kaos i Hannover

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. marts 2006.


Sammensmeltning af it og forbrugerelektronik føjer endnu et lag til forvirringen.

På overfladen er alt det samme, når man forlader toget ved Hannover Messe og begynder dagens vandring på CeBIT. Der hersker kontrolleret kaos.
Kaos fordi de mere end 6.000 stande i størrelse varierer fra kosteskab til sportshal og indholdsmæssigt spænder over ALT, hvad der overhovedet kan proppes ind under it-begrebet. Kontrol fordi det er organiseret, så den effektive it-chef kan planlægge og organisere sit messebesøg til allermindste detalje.
CeBIT er organiseret i horisontaler, vertikaler, fora og displays, så snart sagt enhver interesse fra det yderste hjørne af forretning til de mest nørdede it-folk kan få et par dage til at gå i Hannover. Ved et pressemøde onsdag formiddag var formanden for den tyske it-brancheforening BITKOM, da også helt oppe på lakridserne:
- CeBIT er Tysklands it-juvel. Og fra i aften skal vi igen få juvelen til at funkle, sagde Willi Berchtold. Den indflydelsesrige tyske it- og erhvervsmand understregede, at årets CeBIT markerer en ny retning efter branchens krise i de første år af dette årti.

Men kritikere er bekymrede for den fortsatte fokusering på forbrugerelektronik og den konvergens, som CeBIT gerne vil vise under begrebet Digital Living. Foreløbig føjer den et nyt lag til kaos-siden af it.
Microsoft og VW viser løsninger til underholdningsløsninger i bilen. Højtalerproducenten BOSE holder "lydprøve" for 50 gæster af gangen i en 50 meter lang lastbil med det vildeste lydgear. Alt i alt har 1.300 udstillere produkter, der demonstrerer konvergens i praksis - siger arrangørerne af CeBIT.
Først når messen slutter på onsdag vil det være retfærdigt at dømme, om det lykkedes for arrangørerne at få gæsterne til ikke bare at begejstres over de mange fede produkter, men også at fokusere på, hvordan de digitale løsninger bryder traditionelle grænser og skaber helhed eller et digitalt liv.

Følg dækningen af CeBIT på www.computerworld.dk

Billedtekst:
"CeBIT er en juvel for Tyskland. Fra i aften skal vi sørge for, at juvelen funkler igen."
Formanden for den tyske IT-brancheforening Willi Berchtold på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Boks:
CeBIT 2006
CeBIT messen holdes for 20. gang i Hannover frem til onsdag den 15. marts.
6.262 udstillere dækker 310.412 kvadratmeter fordelt på 27 haller.
Sidste år besøgte 480.000 messen.
128.000 var ikke-tyskere og 7.000 var danskere.

Boks:
Danske firmaer på CeBit 2006
27 danske virksomheder har egen stand på CeBIT 2006. Det er en lille fremgang fra sidste års 26. Til gengæld har IT-Brancheforeningen måttet opgive at etablere en fælles stand, som der ellers har været tradition for.
Intermate A/S
edmware a/s
Contex Scanning
Technology
PremiTech A/S
Xcompetence A/S
Dataflight Europe A/S
eSe Security 2005 ApS
GN Netcom AS
Jabra GN Mobile
Sennheiser
Communications A/S
Printex Danmark Aps
KRAM Telecom A/S
Dangaard Telecom
RTX Telecom A/S
Partner Voxtream A/S
KIRK telecom A/S
CUBRIX
Poul Tarp A/S
CUBIC-Cabinet System A/S
Miralix A/S
SAGEM Denmark A/S
BellCon ApS
CTCoin A/S
KISS Networked
Entertainment
asetek A/S
NorthQ
Bridema A/S

OriginalModTime: 09-03-2006 14:30:43




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere