Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. marts 2006.
tillykke med jobbet
Computerworld vælger en notits blandt navnene under rubrikken Navnenyt for at høre mere om jobskiftet eller mærkedagen. I denne uge er det Søren Hyre-Fennerberg, der går fra et job som konsulent hos Post Danmark til A2.
En mindre arbejdsplads og et rigtigt konsulenthus stod øverst på listen, da Søren Hyre-Fennerberg, 35, bestemte sig for et jobskifte.
Hvilke opgaver får du som konsulent hos A2?
- Jeg skal rådgive virksomheder i økonomistyring ofte med relation til SAP, eftersom det er det, mange af vores kunder anvender. Det handler også om strategi-implementering, og hvordan en virksomhed får mest ud af en valgt model.
Hvorfor skiftede du fra Post Danmark til A2?
- Mit job i Post Danmark var fokuseret på driftsmæssige opgaver, hvilket i længden er ensformigt og forudsigeligt. Jeg savnede følelsen af, at der skete noget nyt fagligt.
Hvad er din uddannelse?
- Efter en HA blev jeg uddannet reserveofficer, inden jeg tog cand.merc.-overbygningen fra Handelshøjskolen i København i 1996. Desuden er jeg SAP- certificeret fra 1998, men selvom jeg har denne it-baggrund, er det økonomistyringen og det forretningsmæssige aspekt, jeg brænder mest for.
Hvordan fik du stillingen ?
- Da jeg havde taget beslutningen om, at jeg ville ud som konsulent, undersøgte jeg markedet, og gennem mit netværk fik jeg kontakt til A2.
Hvorfor lige A2?
- Det er et lille konsulenthus, men på samme tid et rigtigt et. Det er ikke kun en gruppe freelancere med fælles adresse. Det er erfarne medarbejdere, der kun har store virksomheder som kunder, hvilket betød meget for mig, da det også afspejler de opgaver, jeg selv skal sidde med. Men på samme tid er det et lille firma med kun 20 ansatte.
Hvorfor er småt godt?
- Efter at have arbejdet i en virksomhed med mange tusinde ansatte er det næsten befriende at føle, at man nu er en del af nerven. Her sidder jeg med tæt kontakt til alle og føler, at alle sparrer med alle og gavmildt deler viden, hvilket er enormt spændende.
Hvad er den største udfordring?
- Det er planlægningen. Fra at have siddet meget med driftsorienterede opgaver kræver det planlægning at sidde med noget mere projektorienterede og dermed ofte uforudsete opgaver.