Distributør vil erobre markedet for mobiltilbehør

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 24. februar 2006.


Det er lykkedes den danske producent af mobiltilbehør Quality Mobile at score en distributøraftale med Dextra, der er verdens største på distribution af teletilbehør.
Selv om verdens største - nå nej næststørste - mobil­distributør ligger i Padborg og hedder Dangaard, kan man som dansk nichedistributør stadig godt score udenlandske distributionsaftaler.
Danske Quality Mobile, der netop i år kan fejre sin 10 års fødselsdag, har således indgået distributionsaftale med engelske Dextra om at overføre Dextras salgskoncept til Norden.
- Det er en utrolig spændende aftale, som vi forventer os meget af, og som vil give os helt nye muligheder over for vores forhandlere, siger salgsdirektør i Quality Mobile, Jon Christiansen.
Unikt koncept
Dextra har indgået en unik aftale med de fleste af de store mobilproducenter som Nokia, Ericsson og Siemens om at pakke disse producenterss produkter i æsker fra Dextra og så tilbyde et samlet salgskoncept på mobiltilbehør til forhandlerne.
- Enkelt sagt, så handler det om, hvor mange kroge, der er i en butik, og så er det et spørgsmål om at optimere hele kategorien for butikken, så den tjener mest muligt med mindst mulig risiko. Og med Dextra-konceptet er der ud over de originale produkter også mulighed for at sælge uoriginale produkter i samme emballage. Så man kan have tilbehør fra Nokia og Ericsson, men man kan også få mulighed for at flette spændende tilbehørsprodukter ind i konceptet, som de store producenter ikke nødvendigvis selv producerer, siger han.
Øge med 50 procent
Jon Christiansen oplyser, at Quality Mobile forventer i løbet af kort tid at have landets største sortiment af mobiltilbehør.
- Gennem vores aftale med Dextra får vi også mulighed for at distribuere direkte til slutbrugere gennem internethandel. Ikke at vi vil sælge direkte til slutkunder - det vil vi aldrig -men flere forhandlere ser en fordel i at kunne tilbyde et større sortiment på nettet og så have de hurtigst sælgende produkter i deres butikker, siger han.
Også de økonomiske forventninger er store. Blandt de 100 forhandlere som Quality Mobile forventer at komme ud er blandt andet Fona.
- Vi forventer at øge vores salg til forhandlerne med 50 procent, siger Quality Mobile-direktøren.
Quality Mobile har arbejdet sammen med Dextra gennem flere år, og den nye aftale gælder for hele Norden. Quality Mobile vil dog overlade udbredelsen af konceptet i de øvrige nordiske lande til deres samarbejdspartner Ticom.

OriginalModTime: 23-02-2006 14:40:42




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere