Virksomhederne planlægger store ERP-ændringer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. februar 2006.


Ifølge IDC vil hver tredje virksomhed foretage væsentlige ændringer i ERP-applikationerne inden for de næste to år.
Udviklingen af et ERP-system stopper aldrig. Sådan lyder meldingen fra blandt andre Lars Northeved, it-chef hos nkt cables. Her har tilpasning og opgradering har fået en plads på it-dagsordenen flere gange, siden kabelproducenten i 1992 valgte at udskifte et sæt egenproducerede systemer med et ERP-system fra SAP.
Inden for de næste to år vil mere end 30 procent af de danske virksomheder følge trop og foretage væsentlige ændringer i ERP-systemerne. Det viser en rundspørge foretaget af IDC, hvor 2.000 danske virksomheder udviser markant interesse i både at udbygge og konsolidere brugen af it.
- Økonomien har være laset, og virksomhederne har sparet sig igennem de seneste to-tre år. Men nu begynder der at blive frigivet midler til strategiske investeringer igen. Det er noget, vi ser generelt i markedet, siger IDC's nordiske direktør, Per Andersen.
Ifølge IDC vil væksten på markedet for administrativ software runde seks procent i løbet af 2006 og 2007.
erp topper budgetter
Generelt topper ERP på de private virksomheders it-budgetter. Ifølge rapporten "IT i Praksis 2005" fra Rambøll Management forventes landets 500 største virksomheder at investere knap fem milliarder kroner i ERP de kommende tre år.
"Mange virksomheder har nu fået ERP inden for døren og skal derfor løbende forholde sig til nye versioner og mulige udskiftninger eller reimplementeringer af eksisterende ERP-systemer", lyder det i rapporten.
Og hos PA Consulting Group vurderer partner Torsten Jacobsen netop, at udbygning og opgradering står højt på virksomhedernes ERP-ønskeliste. Systemerne har nået en større dækningsgrad og dækker derfor flere brancher, hvilket skubber de egenudviklede systemer ud af flere virksomheder. Mange virksomheder er nødt til at foretage opdateringer for at være gearet til den generelle vækst, der er i samfundet lige nu. Nogle virksomheder har et ønske om at udbygge de eksisterende systemer med nye funktionsområder som eksempelvis business intelligence værktøjer eller HR-funktioner. Andre virksomheder gik simpelthen i stå efter store ERP-investeringer omkring 1999-2000 og er derfor kommet langt bagud.
- Man kan tale om, at systemerne er sandet til flere steder, hvor virksomhederne er tvunget til at foretage en omfattende opgradering eller helt at skifte systemet ud, siger Torsten Jacobsen.
Netop forældede systemer var et af de iøjnefaldende punkter i IDC's rundspørge. Ifølge den nordiske direktør Per Andersen er der forsat mange virksomheder, som arbejder med meget gamle systemer.
- Flere virksomheder har ERP-systemer fra leverandører, der slet ikke eksisterer længere. Faktisk er der temmelig mange gamle systemer ude i virksomhederne, der nu er klar til en udskiftning, forklarer Per Andersen.
Han nævner også ønsket om at udvide funktionsområderne i de eksisterende ERP-systemer som et aktuelt punkt på virksomhederne it-dagsorden. ?

Boks:
Tid til tilpasninger
Mange virksomheder står over for at skulle gennemføre ændringer i deres ERP-systemer. Hver har sine udfordringer. Den unikke virksomhed, som efterstræber det standardiserede system. Den komplet SAP'ificerede, der vover at lukke en fremmed applikation ind. Den demokratiske, der ikke kun vil lukke dem på de bonede gulve ind i ERP-universet, men også manden på gulvet. Mød dem her i temaet.

Boks:
Udskiftningshastigheden stiger på ERP-fronten
Mange danske virksomheder implementerede ERP-systemer op til år 2000. Ifølge "IT i Praksis 2005" fra Rambøll Management er der en tendens til, at udskiftningshastigheden er stigende, fordi virksomhederne efter at have fået ERP inden for dørene løbende skal forholde sig til nye versioner og mulige udskiftninger eller reimplementeringer. En del af virksomhederne har ikke fået indfriet forventningerne til investeringerne og ønsker derfor i højere grad at forlænge livscyklussen af deres systemer, hedder det i rapporten.

Boks:
Microsoft topper
på ønskelisten
Microsoft står øverst på listen hos de danske virksomheder, der skal foretage større ændringer i ERP-systemet i løbet af de kommende to år. Det viser en rundspørge foretaget af IDC blandt 2.000 danske virksomheder.

OriginalModTime: 24-02-2006 12:54:23




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere