Gratis program beskytter computeren

Hackere arbejder hele tiden på at finde smutveje ind til din harddisk, så det gælder om at forsvare sig på bedste vis. Med hjælp fra et gratis og smart program får du endnu et værktøj til at beskytte din computer. Download det her.

Det er de færreste computerbrugere, som i dag klikker på e-mail med vedhæftede filer, der har underlige navne.

Og hvis du alligevel ikke kan holde nallerne fra funnypic.exe, så er du måske så heldig, at dit antivirusprogram bremser afviklingen af filen, hvis den indeholder virus.

Paraderne er kommet op - men hackerne forsøger sig alligevel med et slag under bæltestedet. De har nemlig taget nye metoder i brug, der skal bringe din computer i knæ.

I stedet for at mase sig ind ad hoveddøren - og "en fejl 40" fra brugerens side - så udnytter hackerne, at alle programmer på computeren ikke er fuldt ud opdaterede.

Det kan eksempelvis være Adobe Flash, der gør computeren i stand til at afvikle videoklip fra eksempelvis YouTube. Det kan også være videoafspilleren QuickTime, som du måske har installeret og bagefter glemt alt om.

Det er dog en plage, hvis du selv skal undersøge, om alle programmer på din pc er i nyeste udgaver, og heldigvis kan slippe for tjansen takket være et gratis program.

Lukker smuthuller på din pc

Secunia har nemlig udviklet Personal Software Inspector, også blot kaldet PSI, der gør alt det hårde arbejde.

Det scanner simpelthen pc'en og advarer, hvis der findes software, som trænger til at blive opdateret eller måske endda slettet. Selv om programmet har en engelsk titel, så findes det i en dansk version.

Personal Software Inspector er for nylig selv blevet opdateret til version 1.5, og derfor har det fået et par nyskabelser. En af dem er "Secure Browsing", der holder øje blev med plugins som din browser bruger, eksempelvis: QuickTime, Java og din Flash Player. Hvis et plugin har et kendt sikkerhedshul, der skal lappes, så råber Personal Software Inspector op.

Du kan downloade Secunia Personal Software Inspector her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere