Svensk optur i Danmark fortsætter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 27. januar 2006.


Den danske afdeling af den svenske it-gigant Cybercom har fortsat godt gang i væksten, men en drøm om at købe sig til .Net-kompetencer er stille lagt i graven.

Det ligner noget fra en lærebog, når den administrerende direktør i den danske afdeling af svenske Cybercom, Peter Keller-Andreasen, viser udviklingen i den danske afdeling over de seneste fem år. 2001 - da it-boblen bristede - var måske ikke det bedste tidspunkt at stifte en it-virksomhed. Men det første års investering i ikke mindst at finde de rigtige medarbejdere med de rigtige kernekompetencer inden for J2EE og Oracle viste sig hurtigt at være rigtig. I 2002 var omsætningen mangedoblet til godt 12 millioner, og underskuddet allerede nede på omkring 500.000 kroner. Og siden er det gået slag i slag med gazelle-vækst og 10-20 procent i indtjening.
J2EE-efterspørgsel
Når Cybercom om få uger indsender 2005-regnskabet, vil omsætningen være på godt 33 millioner kroner, og indtjeningen lige ved 7 millioner kroner. Administrerende direktør Peter Keller-Andreasen har svært ved at skjule sin begejstring.
- Der er tale om en kometagtig udvikling, som vi kun kan være tilfredse med. Men det er også en understregning af vores bevidste satsning på høj fokus og højt fagligt niveau på Oracle og J2EE, siger han.
Omsætningen fordeler sig med 70 procent på J2EE-udvikling - blandt andet driver Cybercom hele Sony Ericssons webplatform - og 30 procent til Oracle-udvikling.
Cybercoms primære forretningsområde er tele- og finanssektoren. Ifølge Cybercom-direktøren er integration af store gamle it-systemer med webben et stærkt efterspurgt marked, hvor ikke mindst Java-integrationsværktøjskassen J2EE spiller en afgørende rolle.
- Der er en stigende efterspørgsel efter J2EE, hvorimod efterspørgslen efter Oracle er mere konstant. Derudover oplever vi også en stigende efterspørgsel efter .Net-ekspertise, siger Cybercom-direktøren.
Netop efterspørgslen efter Microsofts webintegrationsplatform har betydet, at Cybercom har været på udkig efter en dansk .Net-partner, der var interesseret i en fusion med Cybercom, men endnu er det ikke lykkedes.
- Vi har ganske enkelt ikke kunnet finde en .Net-virksomhed, der havde den tilstrækkelige tyngde inden for store systemer, så vi har indstillet eftersøgningen og besluttet at etablere en .Net-afdeling selv, siger Peter Keller-Andreasen.
Cybercom har sideløbende med skanningen af markedet interviewet omkring 20 dygtige udviklere og er nu ved at ansætte tre til fire af de rigtig tunge .Net-folk. Forventningen er, at Cybercom inden årets udgang vil have 10-15 .Net-eksperter på lønningslisten.
Spænding og humor
Med fokus på et højt fagligt niveau blandt medarbejderne er det en udfordring at undgå, at medarbejderne lader sig friste af jobtilbud fra konkurrenterne. Selv om lønnen selvfølgelig betyder noget, så er Cybercom-direktøren overbevist om, at også andre ting spiller ind.
- Det gælder om at kunne tilbyde medarbejderne spændende projekter med nogle inter­essante opgaver, og en god, kundeorienteret virksomhedskultur med begejstring, engagement, humor og stor faglig stolthed, siger han.
Cybercom har 39 ansatte i Danmark, og selskabet forventer at vokse med omkring 20 procent igen i år.

Billedtekst:
- Vi har ganske enkelt ikke kunnet finde en .Net-virksomhed, der havde den tilstrækkelige tyngde inden for store systemer, så vi har indstillet eftersøgningen og besluttet at etablere en .Net-afdeling selv, siger Peter Keller-Andreasen, administrerende direktør i Cybercom Danmark.

OriginalModTime: 26-01-2006 15:40:27




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere