IP-telefoni rykker for Intravision

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 27. januar 2006.


Det danske Lotus Notes-hus Intravision har integreret sit generelle kalendersystem med en
IP-telefoni-løsning til Ciscos IP-telefoner. Nu er jagten indledt på nye forhandlere.

Lotusphere Normalt er amerikanerne langt fremme med at tage ny it til sig, men det gælder ikke løsninger til IP-telefoni. Det vurderer Lotus Notes-huset Intravision, der i første omgang har valgt at fokusere på at finde europæiske forhandlere af en løsning, der integrerer kalender og samarbejdsfunktioner på en IP-skærmtelefon fra Cisco.
Intravisions IP-løsning består af små applikationer, der kan bruges i eksempelvis kundekontakt eller til gruppeplanlægning. Ifølge administrerende direktør Jens Overgaard Dinesen er de nye IP-baserede løsninger betydeligt billigere end de telefoniintegrationsløsninger, som knytter sig til fastnet. Det skyldes blandt andet de mere åbne standarder, der er knyttet til IP. I Danmark er det først og fremmest IBM, Net­design og Axcess, der forhandler Intravisions løsning.
I øjeblikket er det dog det, som Intravision kalder det generelle kalendermodul, der er selskabets store sællert, og som blandt andet har givet selskabet omkring 70 forhandlere i Europa og USA, heraf 17 i Danmark. Modulet kan integreres med både Notes, Exchange og Groupwise og kan fungere i miljøer, der anvender alle tre systemer på en gang.
- Med de tre systemer dækker vi vel omkring 98 procent af markedet, så der burde jo være marked nok, siger Jens Overgaard Dinesen med et smil.
Nye forhandlere
I øjeblikket omsætter Intravi­sion for mellem 25 og 30 millioner kroner om året. Halvdelen af licenserne sælges via for­hand­lere. En andel, som In­­travisions di­rektør gerne så var større.
- Vi har valgt ikke at have vores egen stand på Lotusphere i år, i stedet er to af vores for­handlere her og viser vores løsning. Vi håber også, at vi kan indgå samarbejder med fem nye partnere, fortalte han under Lotusphere.

Dette års Lotusphere finder sted under varmere himmelstrøg i den amerikanske sydstat Florida. Øverst til højre Mike Rhodin, IBM. Nederst fra venstre Jan Zeuthen, Opus Neo, og Stein Bagger, ITF.

Boks:
Jens Overgaard Dinesen
Jens Overgaard Dinesen har haft en lang karriere inden for Lotus Notes og har blandt andet været medvirkende til, at Notes i Danmark har fået en forholdsvis stor udbredelse.

Han startede som konsulent i Arthur Andersen i 1987 og blev i be­gyndelsen af halvfemserne introduceret til Lotus Notes. Først troede han, at han kunne bruge Notes til at lave et arkiv over sine videofilm, men blev langsomt klar over, hvad produktet i virkeligheden skulle ­bruges til, og i 1993 var han med til at oprette Arthur Andersens Notes-
konsulentafdeling. Jens Overgaard Dinesen har også været medstifter af den danske Notes-brugergruppe, der i dag har over 200 medlemmer. Han sidder desuden i IBM's rådgivningsgruppe inden for software.

I 1997 var markedet så modent og Jens Overgaard Dinesen så parat, at han sammen med Rene Viborg stiftede Intravision, der leverer ­applikationer til Notes.

OriginalModTime: 26-01-2006 15:29:05




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere