Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Google sætter dagsordenen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. januar 2006.


Specialeskriverne
Computerworld taler hver uge med studerende på de højere it-uddannelser om indhold og brug af deres specialer. toke grøfte skriver om
"There's something about Google".

Googles dominans på internettet er omfattende og har stor betydning for danske website-ejere. Ugens specialeskriver har undersøgt fænomenet Google.

Forfatter:
Toke Grøfte, 25 år, har en datamatikeruddannelse fra Niels Brock 2001, samt en BA i datalogi fra RUC 2003. Han studerer nu e-business ved IT-Universitetet.

Skriver speciale om:
- Google, "There's something about Google". Med udgangspunkt i tre hovedområder undersøger jeg Googles dominans på nettet. Det første er Googles historie. Dernæst hvordan søgning på Google påvirker website-ejere, som for eksempel rejsefeber.dk, og hvordan selve søgefunktionen virker: Page rank, indeksering samt hvilke konsekvenser, det har for folks måde at finde information på. Sidst, men ikke mindst kigger jeg på, hvilken betydning
Google har for især det danske marked.

Hvordan fik du ideen?
- Efter at have udført en del konsulentarbejde for website-ejere via mit studiejob hos designbureauet 1508 blev jeg optaget af Google og den vægt, adskillige virksomheder tillægger den som søgemaskinefunktion.

Hvilken rolle som søgefunktionsmaskine spiller Google?
- Den har stor betydning for både website-ejere, CMS-softwareudviklere og konsulenter. De vil alle sammen finde den formel, som får website-ejerne langt op i Googles regi.

Hvilken metode anvender du?
- Jeg benytter både kvalitative og kvantitative data, interviews med søgeoptimeringseksperter, softwareudviklere og ledende aktører inden for de brancher, der især beskæftiger sig med CMS (Content Management Systemer).

Hvad er din konklusion?
- Google kan betyde liv og død for forretninger og virksomheder, der har størstedelen af deres omsætning via nettet. Specielt dem, som baserer for meget af omsætningen på den trafik, Google genererer til deres websites. En anden konklusion er, at Google er med til at skabe og destruere markeder inden for internetbranchen. I øjeblikket er der for eksempel en høj vækst på markedet for søgemaskineoptimering i Danmark.

Hvad er dine planer, når du har afleveret?
- Lige nu går alle mine tanker med specialet, men jeg er fortrøstningsfuld, når det kommer til job. Alt tyder på, at der er hårdt brug for veluddannede it-folk.

Hvad er dit drømmejob?
- Det er at få en karriere som selvstændig.

Toke Grøfte afleverer specialet den 1. marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere