Kabel-guldkalv måske på vej til slagtning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. januar 2006.


It- og Telestyrelsen forbereder et indgreb, der skal give TDC's konkurrenter adgang til at levere bredbånd via TDC's kabeltv-net.

TDC kan blive tvunget til at give sine konkurrenter adgang til at levere bredbåndsinternet via TDC's kabeltv-net, der dækker omkring halvanden million husstande, svarende til omkring to tredjedele af alle husstande i Danmark.
På tilsvarende vis som konkurrenterne allerede i dag har adgang til at levere bredbånd via TDC's telenet.
Dermed kan forbrugerne se frem til lavere priser på bredbånd fra stuens kabeltv-stik, mens TDC får slagtet en guldkalv, der har sikret selskabet en god indtjening.
- Der er brug for at styrke konkurrencen på markedet for bredbåndsinternet. Det forhold, at der ikke er adgang for TDC's konkurrenter til at levere bredbånd via TDC's kabeltv-net kan være en hindring for konkurrencen. Vi er derfor i gang med at undersøge, om der er grundlag for at gribe ind og give TDC's konkurrenter adgang til at levere bredbånd via TDC's eget kabeltv-net, siger kontorchef i IT- og Telestyrelsen, Jakob Willer.

Hos konkurrenten Cybercity jubler man over planerne.
- Vi er i allerhøjeste grad interesserede i sådan en adgang. Det vil sætte os i stand til at levere en række bredbåndsprodukter til kunder med kabeltv-stik fra blandt andre TDC og dermed være med til at styrke konkurrencen på området, siger Cybercitys regulatoriske chef, Nicholai Kramer Pfeiffer.

Også kunderne har grund til at juble. For når indgrebet kommer fra IT- og Telestyrelsen vil konkurrencen på bredbåndsmarkedet blive styrket, og priserne vil formodentligt falde.
- Vi regner da med at kunne tilbyde kunderne konkurrencedygtige priser på bredbånd, når vi får adgang til TDC's kabeltv-net, siger Nicholai Kramer Pfeiffer, idet han dog tager forbehold for, hvilken metode IT- og Telestyrelsen vælger, når de skal fastsætte den pris, som konkurrenterne skal betale for at få adgang til TDC-kabeltv-nettet.
- Nogle af prisfastsættelsesmetoderne kan gøre det svært for os at tilbyde konkurrencedygtige priser, fordi forskellen mellem den engros-pris IT- og Telestyrelsen måtte fastsætte og TDC's egen pris over for kunderne er for lille til, at vi kan reducere prisen yderligere, siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

De eneste der ikke jubler ved udsigten til IT- og Telestyrelsens indgreb er TDC:
- Vi mener ikke, at der er brug for yderligere indgreb på bredbåndsmarkedet. Bredbåndsinternet via kabeltv-nettet skal slet ikke defineres som et selvstændigt marked som IT- og Telestyrelsen skal analysere og gribe ind over for. Vi mener slet ikke, at IT- og Telestyrelsen skal se på det her, siger TDC's regulatoriske chef, Jens Hauge og fortsætter:
- Man siger jo, at reguleringen skal være teknologineutral, men det her er jo netop et eksempel på, at det er den ikke. Man definerer alle mulige tåbelige markeder, og det er jo klart at, alt efter, hvordan man definerer og afgrænser markederne, kan man få det til at se ud som om TDC er en dominerende spiller, siger han.
Hvornår indgrebet kommer er lidt usikkert.
Hos IT- og Telestyrelsen vil Jakob Willer ikke love noget, men et godt bud lyder, at der vil gå et år, før indgrebet er en realitet, lyder det fra kontorchefen.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef med ansvar for tværgående service management
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere