Xerox har genvundet kontrollen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 16. december 2005.


Det er snart to år siden, at Morten Felding, satte sig i Xerox Danmarks direktørstol. Han kan nu konstatere, at der er kommet styr på forretningen og ro over partnerne.
LEDELSE Det går godt i den danske Xerox-afdeling. I hvert fald hvis man spørger administrerende direktør Morten Felding, der har siddet i den ellers varme stol i snart to år.
- Jeg er lige ved at være den direktør, der har siddet længst i stolen, og jeg har ingen planer om at forlade den, griner han, med hentydning til den noget turbulente tid, som Xerox siden slutningen af halvfemserne har været gennem med hyppige direktørskifter til følge.
Og temperaturen på direktørstolen er ikke længere betinget af en utilfreds bestyrelse, der kan konstatere, at den ønskede vækst udebliver.
Xerox skiftede strategi for to år siden og øgede fokus på salg gennem partnere. Alene i år er salget af enheder steget med 49 procent, mens omsætningen er steget med 10 procent.
- Den lidt mindre vækst i salget skyldes jo først og fremmest, at priserne på produkterne falder, og maskinerne kan mere og mere til færre penge. Endelig har vi indgået flere, større printeraftaler, siger Xerox-direktøren.
Morten Felding tilskriver selv væksten øget fokus på salg gennem forhandlere.
- Vi har fået styr på kanalen, og så har vi gjort en stor indsats for at få det rigtige bagland på plads i forhold til kanalen, siger han.
Nye forhandlere
Xerox har blandt andet etableret et tilbudskontor, der kan hjælpe forhandlere med at udfærdige korrekte udbud.
- Nu kan vi hurtigt svare på henvendelser om eksempelvis udbud og rammeaftaler, men selvfølgelig også når det gælder prissupport, for der er jo en forventning om, at hvis man kan sælge mange enheder, så kan man også gøre det til en god pris, siger Morten Felding.
Manglende support har tidligere ført til, at ordrer er glippet, eller det har været umuligt for Xerox eller partnerne at byde på attraktive udbud.
Morten Felding oplyser endvidere, at Xerox har øget salgsstyrken med ti procent, hvad der også har været med til at støtte op om salget gennem kanalen. Og så er to nye Xerox-centre på vej.
- Der kommer en ny forhandler i Kolding. Han er allerede etableret i området, men starter nu nyt byggeri. Og så er vi også i gang med en forhandler der vil i gang ude på Vestsjælland, så også der bliver vi bedre repræsenteret lokalt.

Billedtekst:
- Vi har fået styr på kanalen, og så har vi gjort en stor indsats for at få det rigtige bagland på plads i forhold til kanalen, siger administrerende direktør i Xerox Danmark Morten Felding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere